”Le Pagelle”, mina spelarbetyg, Juventus – Verona

Bonucci, en totalspelare som även är en anfallare, Hans fjärde assist till mål. Barzagli perfektionisten.

Storari 6. Oskyldig på målet. Lugn kväll, verkligen inget att göra.

Barzagli 7,5. Underbart hans sätt att vara före alla motståndare och hindrar alla anfall.

Bonucci 7. I början såg han mer ut att vara en anfallare. Räddar på ett otroligt sätt ett givet mål av Jorginho. Hans fjärde assist i rad som leder till mål, imponerande.

Ogbonna 6. Han verkade trivas bättre i denna roll som central/vänsterspelare. Några små misstag men i stort sett mycket duktig. Kommer att växa ytterligare, det är säkert.

Isla 5,5. Hans enorma insats och vilja är inte överens med det han verkligen åstadkommer, det vill säga, alldeles för lite. Inga konkreta kross och Conte skällde ut honom vid ett flertal tillfällen. Han tappade bort Cacciatore vid deras mål.

Vidal 6,5. Kanske är det för att han nu måste leva i “skuggan” av Tevez som gör att han är lite mindre aggressiv. Men han är ändå hjärtat som pulserar i detta Juventus. Och det var ju hans fina passning som Llorente nickade i mål.

Pirlo 6. Steg ur plan urförbannad, men inte för att man bytte ut honom men för att Jorginho förföljde honom överallt, från sovrummet, till toaletten, till omklädningsrummet, besvärande som en finne på rumpan. Han var tydligen mycket besvärad av denna uppvaktning från Jorginhos sida och jag kan bara hålla med, det är både tråkigt och fegt att se sådant på en fotbollsplan. Men Pirlo var ändå konkret i det defensiva arbetet.

Marchisio 6. Man såg att han mår bra och det känns tryggt, lite ringrostig men han kommer igen.

Pogba 6,5. Bra långpassningar men dålig på skotten, lite lam ännu. Men det går framåt, sakta men säkert.

Asamoah 6. Han är ingen ytterspelare och bör inte spela som sådan. Han utnyttjar sin fysik på bästa sätt och gör nytta både framåt och bakåt. Men en kross till Llorente? En enda?

Tevez 8. ”Geronimooooooooooo”, ja, en krigare, en kämpe, en som verkligen leder laget. Att han bär nummer 10 är rätt, han gör verkligen skäl för det, verkar som han är född med den tröjan på.

Llorente 7. Första dagen i skolan. Började bra med en passning i den 12 minuten till Bonucci som fick en målchans, i den 21 minuten en underbar ”ett-två” med Tevez. Och till slut i den 48 minuten…Gooool! Såg trött ut i slutet men säger ändå välkommen till Juventus!!

Vucinic 5. Kommer in, gör inget bra och får sitt sedvanliga hysteriska utbrott med varning. Vaknat på fel sida?

Giovinco, utan betyg.

Fernando Llorente
”Mycket nöjd med min debut i Campionato, men framför allt lycklig över lagets viktiga seger!”

Fino Alla Fine!
/Lorenzo