”Le Pagelle”, mina spelarbetyg, Juventus-Real Madrid 2-2

”Le pagelle”, mina spelarbetyg, Juventus-Real Madrid 2-2
Vidal, Juves motor….Pogba perfekt….Asamoah en motorcykel….Barzagli, ett isberg...

Buffon 6. Hade egentligen inte för mycket att göra med tanke på vem man hade framför sig, hade han räddat Ronaldos mål hade han varit mer än fenomenal igår, men man kan inte alltid kräva för mycket av Gigi, som ändå fortsätter att visa upp sin säkerhet mellan stolparna och bara det är ett gott tecken efter all kritik. Kanske är kritik nyttigt ibland, får en att vakna upp, eller?

Caceres 6. Ja, Martin, det hade kunnat bli en 8 om det inte hade varit för den där ödesdigra missen. För utan den så gjorde du ett riktigt storverk på plan, få har lyckats eliminera Ronaldo som du gjorde och vilket hjärta du har, och vilken underbar kross du levererade till Llorente!! Förlåter dig mer än gärna, för denna gång…

Barzagli 7. Som ett isberg i försvaret. Iskall med att kontrollera de farligaste situationerna, speciellt i den första halvleken. En internationell spelare. Grande!

Bonucci 6,5. Började lite blekt och osäkert, men fann koncentrationen efter hand som matchen fortskred och gav allt han hade, men saknade lite precision i sina manövrar som vi inte är så vana med att se.

Asamoah 6,5. Väldigt generös i sitt spel men också väldigt raffinerad. En motorcykel på plan, där han visade vad han kan både i försvar som i anfall. Kanske var han inte helt perfekt i kampen mot Bale och som bidrog att han kunde göra mål. Men som jag ser det så är detta en början på en ny era för Asamoah i bianconeri…

Vidal 7. Han är den drivande faktorn i laget, en riktig motor, som ensam svalde hela Reals mittfält och som gjorde att de i praktiken försvann från spelet. Han återerövrade jag vet inte hur många bollar och straffen ska vi inte ens prata om, vilken säkerhet. Och att han sprang fram och hämtade bollen till mittfältet omedelbart visade att han var mer än hungrig, han var vrålhungrig! Grande Vidal, bäst på plan.

Pirlo 6. Överdrev lite med sin ”säkerhet” och förlorade några enkla bollar ibland. Men hans lugn behövs i en sådan här viktig match och var igår bättre än vanligt. Inte alltid var hans passningar precisa men så hade han också en trång livrem på sig som hette Benzema.

Pogba 7. Han spelar redan med säkerheten som en riktig veteran, otroligt, vi fick se många finesser och nummer av högsta kvalité. Men även utan boll så var han väldigt duktig I den 17 minuten så var hans kross ett magiskt sådant och han såg dessutom till att vi fick en rättvis straff. Om man nu vill vara riktigt petig, så kunde han nog kanske pröva på att skjuta lite oftare…

Marchisio 6. Ett ”nästan mål” i den första halvleken och ett ”nästan mål” (kanske två till och med) i den andra men Real räddade det hela, jag vet inte hur egentligen, kanske var det för att Casillas var duktig eller var det bara tur? Missar en hel del men kämpade på och det speciellt i slutet av matchen när de allra flesta var slutkörda, men inte Marchisio, han verkade ha kvar lite mer bensin i sin tank.

Llorente 6,5. Hans nickmål var ju en av anledningarna till att Juve ville ha honom. Hans match var i överlag bra och med några små justeringar här och där så kan han bli ett mycket viktigt tillskott i Juves lag, mer än vad han redan är. Behöver nog arbeta med sin vinnarmentalitet lite mer, men det kommer, sakta men säkert. Snygg frisyr förresten…

Giovinco, utan betyg.

Tevez 5,5. Synd, hans kross till Marchisio, som så nära gick in, kunde bli början på något viktigt denna så heta kväll, men Apaches match blev istället en ”normal” match, som bara det gör att han blir godkänd ändå. Tror ändå att de flesta av oss väntade sig lite mer av honom. Hans våldsamma skott på målet som Casillas räddade kunde blivit ”körsbäret på tårtan”, men, det är bara att ta nya friska tag, och det mot Napoli!!

Quagliarella, utan betyg.

Conte 7. Att sätta in Asamoah som terzino var modigt och ett lyckat drag. Om det inte hade varit för Caceres miss (igen..) så kunde denna match blivit ”La partita perfetta”, den perfekta matchen.

“Orgoglioso di essere juventino.”

Leo Ståhl
Fick den här bilden av Leo Ståhl igår, visst liknar han Chellini?

Fino Alla Fine!
/Lorenzo