”Le Pagelle”, mina spelarbetyg, Juventus-Napoli 3-0

”Le Pagelle”, mina spelarbetyg, Juventus-Napoli 3-0
Barzagli mer än perfekt….Isla på gång?….Asamoah en kämpe….Pogba en Golden Boy.

Buffon 7. Hans otroliga räddning gjorde ju att miljontals napolifans och Insignes målskrik svaldes i ett nafs. Han var säker under resten av matchen, undrar vem som vågar kritisera honom nu…

Barzagli 7,5. Världens bäste back, och det skriver jag utan skryt, för det han gjorde igår var ett ytterligare bevis på detta. Higuain stoppades effektivt och med sitt lugn ledde han hela försvaret matchen igenom.

Bonucci 7. Ibland kanske lite för säker på sig själv, men igår så stod han för några verkliga nummer som drog ner applåder. Han undvek att Higuain kunde komma fram ordentligt. Missar nästa match.

Ogbonna 6. Stora applåder fastän han visades ut och det är bra för självförtroendet, kanske en sak som han ännu saknar, men igår så blandade han fint spel med lite osäkerhet. Kunde sparat sig sin utvisning.

Isla 7. En i stort sätt perfekt match, ovanligt för att vara honom. Men han var verkligen duktig, en tillfällighet eller?

Vidal 6. Han missade ett givet mål som fick mister att nästan slita av sig håret. Han var dock duktig med att tillintetgöra Hamsik . Väntade mig mer av Vidal i en sådan här viktig match.

Pirlo 7. En annan frispark alà Platini. En gedigen prestation och ordnat med utmärkta idéer.

Pogba 7,5. Magnifik. Efter bara 44 sekunder var han nära att sätta dit den. Ett spektakulärt mål, precis som förra året där man kan säga att hans ”karriär” i Juve startade. En pojke gjord av guld, en riktig ”Golden Boy” alltså!

Asamaoh 7. Enar antagonism och teknik på ett exemplariskt sätt och spelade en mycket välbalanserad match rakt igenom. Om Napoli inte kom fram på sidorna så var det mycket hans och Islas förtjänst.

Tevez 6. Mindre farlig än vanligt, men så attackerade man också honom som en flock hyenor. Bra att inte tappa humöret. Men när någon söker Tevez så finns han alltid tillgänglig.

Llorente 7. Fjärde målet denna säsong, nästan som en Inzaghi, snabbhet och precis i sina aktioner och om han hade lyckats med att göra ett mål till så fattas det väldigt lite för att han ska kunna bli en ny Trezeguet.

Quagliarella, utan betyg.
Marchisio, utan betyg.

Conte 7. Ett perfekt Juve, kanske ännu mer än mot Real Madrid, för här var risken stor att tröttheten skulle bli för synlig, men det märks att Antonio har jobbat mycket med spelarnas psyke och motivation. Härlig att se Conte så involverad i matcherna, förbannad, lycklig, arg, gråtfärdig….nästan som jag själv sittande där i min egen soffa framför teven.
Grande Juve, stolt över att heja på ett lag som alltid ger 100 %!
Antonio Conte

Fino Alla Fine!
/Lorenzo