”Le Pagelle”, mina spelarbetyg, Juventus-Milan

”Le Pagelle”, mina spelarbetyg, Juventus-Milan
Mål och ribba, Pirlo leker arkitekt igen. Tevez på sparlåga. Barzagli grym på Matri och Robinho.

Buffon 6. Mycket lite han kunde göra åt Muntaris första överraskande mål. Fin aktion på Zapatas diagonala skott. Annars inte för mycket att göra.

Barzagli 6,5. Han är en verklig stöttepelare för försvaret. ”Kändes konstigt att markera honom”, sade Andrea efter matchen angående Matri, som såg mer än desperat ut, Conte tröstade stackars Matri efter matchen, men även Robinho kommer att drömma om honom, säkerligen mardrömmar…

Bonucci 5,5. Kom inte till sin rätt, vi är vana med att han dirigerar trafiken därbak och att han hjälper till i mittfältet, men lite av det igår. Hade otur när han fick Muntaris boll på sig som ändrade riktning.

Chiellini 6,5. Verkade som han bara hade halva motorn igång och det var ändå tillräckligt. Var som fastklistrad på Matri och Robinho. Men hans skott som gjorde att vi tog ledningen med 3-1 var en pärla. Stark match av honom. Och att inte ställa till för mycket bråk när Mexès trodde han var i en boxningsring. Giorgio tål en hel del, verkligen.

Padoin 5,5. Isla eller Padion? Igår spelade det nog inte någon större roll. Han började där Isla avslutade, mer eller mindre. Brist på alternativ? Ja, men ett dåligt sådant. Januarifönstret känns avlägset.

Pogba 6. Ovanlig roll för Paul som ersatte Padion på kanten, men tyckte han gjorde det bra. Han ökade pressen. Muntaris andra mål var helt och hållet hans fel. Synd.

Vidal 6. Motståndarna gav honom lite utrymme att jobba på och hans inlägg stoppades för det mesta upp av Milans försvar. Men hans assist till Giovinco gör att man förlåter honom.

Pirlo 6. ”Kom till Milan”, bad Matri, och det kan man förstå och det gör säkert Allegri med. Han allra första mål mot sin före detta arbetsgivare. Det svider i skinnet på alla rossoneri. Hans andra frispark som träffade ribban var ett mästerverk och för Chiellini var det bara att sätta dit den. Maestro Pirlo, suona per noi…..

Marchisio 5,5. Hade svårigheter att komma ur sin zon och sällan såg vi den Marchisio vi är vana vid att se.

Asamoah 6,5. Förra gången bad jag honom att träna mer på sina skott, tror han läst det jag skrev då för det gick lite bättre denna gång, nära att göra mål. Fortsätt träna på det.  En kämpe.

Tevez 6,5. En Tevez på sparlåga är ändå vass. Tror han kände av sin smärtande häl. Men vissa nummer fick vi ändå njuta av. En given straff orsakad av Constant men Carlos klagar inte, reser sig och fortsätter kämpa. Vilken spelare…Galliani gråter än…( Llorente 40°, inget betyg.)

Quagliarella 5,5. Fick genast en stor chans men skickade iväg bollen upp till läktaren. Var ganska så osynlig och grå igår.

Giovinco 7. Kom in som ersättare för Quagliarella och gjorde det som Quagliarella brukar göra när han kommer in, ett super super mål! Härligt!

Domaren Rocchi 5. Han kan nog inte säga att detta var en av hans bästa matcher, långt ifrån.

Lampedusa
Många lade säkert märke till att den ”tysta minuten” för de omkomna i Lampedusa innan avspark inte blev speciellt tyst. Men det som hände var att fansen i Curva sjöng ”L’inno di Mameli”, den italienska nationalsången. Det gjorde de som en protest mot Europa som inte lyft ett finger för att hjälpa till i denna enorma katastrof, i Italien den värsta efter andra världskriget. Italien har gjort otroliga saker för att hjälpa till, för att inte tala om de civila på ön, man ska ge dem Nobels fredspris för det de har gjort. Man skriver ju ofta skit om Italien, men när det gäller solidaritet så är de alltid på frontlinjen.  Och detta är inte en ”Italiensk affär”, det är en sak som berör oss  alla, från Sverige till Japan, alla. Ville bara att ni skulle veta detta. /Lorenzo

Fino Alla Fine!
/Lorenzo