”Le Pagelle”, mina spelarbetyg, Juventus-Genoa 2-0

”Le Pagelle”, mina spelarbetyg, Juventus-Genoa 2-0
Tevez, lagets ledare? Asamoah påverkade spelet, Pogba trött, Pirlo superfin men lite för mycket.

Buffon ?. Turnover på plan. När han ville visa alla att han är nummer ett så gavs det inga tillfällen till det.

Barzagli 6. En lätt match för Andrea, han var både målmedveten och försiktig.

Bonucci 5,5. I en av de lugnaste matcherna för Juve så blev han ändå skyldig till några grova misstag och med ett annat lag som motståndare hade hans uppträdande kostat oss en hel del. Skärpning.

Chiellini 6. Agerade mer som en anfallare än som en försvarare och var dessutom mycket nära att nicka in ett mål. Få misstag i försvaret. En klippa.

Isla 6. Ja, konstigt nog, ingen katastrof igår, inga misstag alls, bara det var ovanligt. Några riktigt goda samspel med Vidal, även med kross. På väg upp eller bara en tillfällighet?

Vidal 7. Levande och vital, spelade en av sina absolut bästa matcher för säsongen. Ribban hindrade honom från att hamna på alla förstasidor som omgångens vackraste mål. Han är fundamental för laget med sin energi och kämparanda, men alltid med detta härliga leende! Grande Arturo! Skriver på nytt kontrakt den 6-7 november. Blir snart pappa på nytt, Grattis till båda sakerna!

Padion, inget betyg.

Pirlo 6,5. Distribuerar många bra bollar, kanske är han lite för läcker ibland, speciellt när han hade chansen att göra mål, men Pirlo tillhör ju en annan värld trots att han fortsätter att tappa fler bollar än i tidigare upplagor.

Pogba 5,5. Han somnade när han bara hade att skyffla in bollen i mål. Är nog både mentalt och fysiskt trött. Missade för mycket med hänsyn till vad han är kapabel till. Men, ingen är alltid perfekt. Lite vila skadar inte.

Asamoah 6,5. Hans insats påverkade matchen i hög grad och fick också många applåder för det när man bytte ut honom. Han höll hela tiden den högra sidan i en konstant press, en riktig hammare. Hans kross till Llorente var en riktig pärla, perfekt avvägd.

De Ceglie 6. Kommer in när matchen bara blivit en intensiv träningsmatch. Men han såg ovanligt laddad ut.

Tevez 7,5. ”Jag är ingen ledare för detta lag, alla är dess ledare”, sade han efter matchen. Men för mig är han det, i allra högsta grad. Är överallt, fattas bara att han snart ställer sig mellan målstolparna också. Undrar hur många olika tröjor han har, för fortsätter han att göra mål så här så lär väl lagret ta slut ganska så fort, vet att där finns många fattiga kvarter i Buenos Aires, men hur många? Börjar hitta ett mycket bra samspel med Llorente och de två kommer efterhand som de växer in i laget ge ett stort och viktigt bidrag till framtida segrar!!

Llorente 6,5. Inte bara bra på huvudet, och det visade han igår. Växer för varje match, men som han själv säger: ”Jag behöver spela kontinuerligt för att kunna visa allt det jag kan.” Jag förlåter honom för att han ”åt upp” två givna mål. Det är bara att fortsätta på den inslagna vägen.

Giovinco, inget betyg.

Conte 6. Juventus har börjat finna sig själv, men de som missade intervjun med Conte på SKY missade en riktig tillställning, han fick journalisterna att skämmas. Men han är nog medveten om att där finns några ”skuggor” i detta Juve, speciellt i försvaret, för igår mötte vi Genoa och inte ett lag som har Cristiano Ronaldo eller Pepito Rossi bland sina spelare. Se upp.

Teves 5 mål

Fino Alla Fine!
/Lorenzo