”Le Pagelle”, mina spelarbetyg, Juventus-Galatasaray

”Le Pagelle”, mina spelarbetyg, Juventus-Galatasaray, Champions League
Buffon och Bonucci förstod inte varandra. Pogba kom aldrig in i matchen, Isla var verkligen dålig.

Buffon 5,5. Förstod alldeles försent Bonuccis slarv. Synd, för han hade inte alltför mycket att stå i. En viss tendens att slappna av för mycket, men det beror på att det inte händer så mycket framför målet, svårt att hålla ångan och koncentrationen uppe.

Barzagli 5,5. Hade fullt upp med Drogba. Svettades som aldrig förr, såg lite tung ut igår.

Bonucci 5. Han ber alla om ursäkt och det är hedervärt och ett måste, men nästa gång se upp. Man får aldrig ”tro” när man spelar back, utan man ska ”veta” var man har sina motståndare.

Chiellini 5,5. Tacklade mer än vanligt, men det hjälpte inte igår. Stammade mycket och var rent av lite osäker, ovanligt för att vara Giorgio.

Lichtsteiner 5,5. Sprang en hel del, men försvann i slutet på sin löpning. Balta och Melo tog hand om honom ganska så enkelt. Råkade ut för en muskelsträckning och missar med all säkerhet matchen mot Milan, tyvärr.

Vidal 6,5. Väldigt dynamisk i sitt spel. Hans straff var en underbar sak. Ville mer än han kunde.

Pirlo 6. Försökte under 45 minuter att servera Vidal och Pogba men, inget gick fram som han önskade. Nyttig, men inte mer om inte i slutet på matchen när han servade Quagliarella som nickade in målet som vi alla trodde betydde en seger, men man ska aldrig festa innan domaren blåst av matchen, som jag själv gjorde och tror många andra.

Pogba 5,5. Mancini satte en bur omkring honom och kom aldrig riktigt in i matchen. Ökade på i andra halvlek, men utan större betydelse.

Asamoah 6,5. Var nog den som sprang mest av alla igår, en härlig kämpe. Kan han bara träna sig lite på att sikta bättre så kan han även göra en del snygga mål.

Tevez 6,5. Trots en häl som säkert gjorde sig påmind under matchen så jagade han allt han såg i sin väg. Han var inte i allra bästa kondition, ändå var han viktig på plan och var nära ett par gånger.

Vucinic (inget betyg). Började ganska så bra men sträckte tyvärr sin ena lårmuskel, det beror nog på att han inte spelat mycket sista tiden, muskelfibrer behöver jobba för att fungera bra. Missar nog Milan matchen han med.

Quagliarella 7. Säga vad man vill, när det behövs så finns han där, alltid. Underbar kraftfull nick i mål. Skulle kanske varit en annan straff på honom när Gokhan Zan fällde honom. Och detta hände innan Drogba gjorde sitt mål. Men ändå, 6 mål i Champions, hur många kan göra om det?

Llorente 6. Tänk..med yttrar (som vi inte har) som sänder höjdbollar in mot målet, med en Llorente såhär, hur många mål hade det inte kunnat bli då? En bra fråga. Gillade hans vrål som de visade på TV, som ett lejon, ett tecken på vilja och kraft.

Isla 4,5. Undrar om han överhuvudtaget lyssnat på Contes råd…undrar om han någonsin passar in i Juve?

Conte 5,5. Europa är en annan sak, ett annat slags spel. Men får man inte rätt spelare så kan man inte göra bättre ifrån sig. Hoppas vi håller fram till januari när förstärkningarna anländer, för det gör de. Man kan nu bara hoppas på att Conte börjar matcherna med att slänga vattenflaskorna på spelarna innan matchen och inte under pausen.

Domaren Kassai 5,5. Ett namn, en garanti (Kass..ai).

juventus-galatasaray
”Dags för en funderare…”

Fino Alla Fine!
/Lorenzo