”Le Pagelle”, mina spelarbetyg, Juventus-Catania 4-0

”Le Pagelle”, mina spelarbetyg, Juventus-Catania 4-0
Chiellini, hur många återerövrade bollar? Llorente osjälvisk. Marchisio oturlig. Tevez ett fenomen.

Buffon 6. En kväll i lugnets tecken. Igen fick han inte tillfälle att visa upp vad han kan, men oroa dig inte Gigi, det kommer, det kommer.

Caceres 6,5. Han har explosiva ben och det är härligt att se en Caceres som vi var vana vid. Är på väg att bli ännu bättre till och med, goda nyheter för Conte! Han är mer och mer en garanti, det har han alltid varit och det såg man igår med.

Bonucci 5,5. Om det inte varit för målet hade jag gett honom en 4,5. Mycket okoncentrerad igår och slarvigt spel. Sista tiden har varit tuff för honom, men målet kanske hjälper honom att återfå självförtroende.

Chiellini 6,5. Hur många bollar återerövrade han egentligen? Duktig att hindra Bergessio i ett ögonblick som kunde slutat illa.  I den andra räddade han Buffon med en extraordinär erövring av bollen. Hans dåliga match i Madrid är glömd och begravd, ett bra tecken för honom och för Conte. För att gå framåt behöver vi den bästa versionen av Chiellini.

Isla 6. Inte alls dålig, tvärtom. Han utnyttjade den chans som Conte gav honom på allra bästa sätt. Kan nog räkna med att fortsätta med att vara ordinarie då det inte ser ut som Lichtsteiner blir klar mot Parma, och kanske inte heller mot Real.

Vidal 6. Det var hans förtjänst att matchen låste upp sig. Bad om ursäkt efteråt för sitt dåliga spel, vilket hjärta han har. Dock måste man säga att han alltid gör sitt med hjärta och glöd, men inte alltid kan man vara till 100%.

Pogba 6. Han gav lite mer sprint åt laget när han kom in.

Pirlo 7. Vilken härlig frispark! Bollen såg ut att vara styrd med hjälp av en fjärrkontroll, magiskt! Igår missade han mindre än vanligt och när det går bra för Pirlo så går det alltid bra för Juve, det bara är så.

Marchisio 6. En härlig vänster som träffade träkrysset, kanske det enda man såg av honom i en ganska så blek match. Dock jobbar han mycket i skuggan men utan att vara avgörande. Men han fortsätter att växa och det är bara en tidsfråga innan vi kommer att få uppleva den Marchisio vi är så bortskämda med.

De Ceglie 6. Så fort hans namn kom upp på den officiella listan så var det många som rynkade på näsan. Men stod för en mycket bra insats. Och det trots att han nästan aldrig får spela och då blir det aldrig lätt. Men för att göra detta måste han visa upp ännu mer. Dai, forza!

Llorente 6,5. Han saknade bara ett mål, annars var han helt okej igår. Underbar hans tip-tap till Tevez. Jämfört med innan så rör han sig nu mer kontinuerligt, han gör att man hittar honom lättare än förr. Hade lite otur när han några gånger hade bollen på huvudet. Men som sagt, han fortsätter att växa, kommer säkert bli över 3 meter lång.

Motta 6. En spelare som många glömt bort…men han gjorde vad han skulle utan några misstag.

Tevez 7,5. Två ord för att beskriva honom; ETT FENOMEN. Igår så gjorde han allt, men precis allt, serverade Vidal till 1-0, ordnade till Pirlos frispark och till slut fick han publiken att få gåshud med sin härliga fint och sitt mål.

Giovinco 6,5. En Giovinco som är på väg upp, utan tvekan! Härlig att se igår.

Conte 6,5. Gjorde en mini turn-over och kunde spara på spelarnas krafter, kunde till och med tillåta sig att spara på både Vidal och Tevez, bättre än så?

Juve-Catania

Fino Alla Fine!
/Lorenzo