”Le Pagelle”, mina spelarbetyg, Inter-Juventus

”Le Pagelle”, mina spelarbetyg, Inter-Juventus
Tyckte Juve gjorde bra ifrån sig ändå, man får ju ta hänsyn till att många av spelarna hade 120 minuters landslagspel i benen, mycket mjölksyra som följd, det tyckte jag att man såg ganska så tydligt. Conte bytte ju ut Pirlo för att han var trött och man märkte att Chiellini inte var på topp, Barzagli fick kramp, bara det en högst ovanlig händelse. Men viljan fanns där hela tiden och det är viktigt. Som Conte själv sade; ”Det är svårt att slå Juve.” Och man ska inte undervärdera Inters insats, Moggi hade fullständigt rätt när han skrev att de är att räkna med och att matchen skulle sluta oavgjort.
Dessa är mina personliga spelarbetyg, hade varit kul att få höra era egna åsikter.

Buffon 6,5. Två härliga räddningar i första halvlek, mot Nagatomo och Taider. Men Gigi såg lugn och koncentrerad ut hela matchen. Känns onekligen skönt att ha honom i buren.

Barzagli 6,5. Väldigt nyttig och smart. Han snodde några bollar från Taider och Nagatomo. Palacio var inget problem för honom, lite svettigt däremot mot Alvarez. Men en säker och lugn match av Andrea.

Bonucci 6. Som regissör i försvaret är han som vanligt bra trots att han hade några småmissar men utan att orska några större skador. Det var ju trots allt han som tog mest hand om Palacio, och det gjorde han verkligen bra.

Chiellini 5. Ovanligt att Giorgio är så här dålig, så jag förlåter honom gärna trots den grova missen som ledde till mål. Alla kan vi ha en dålig dag, han var ofta alltför rå och elak i sitt spel, försökte nog kompensera sin trötthet, rå och elak, speciellt mot Jonathan och Guarin. Men som sagt, när det gäller argsinthet och vilja så finns där inget att diskutera om, det är hans ”märke”.

Lichtsteiner 5,5. Conte blev förbannad på honom för att han inte återvände tillbaka som Conte ville, han var nära att bli utvisad och det hade nog förstört kvällen för oss alla. Trots vilja och kämparanda, var det för honom en match att glömma så fort som möjligt.

Isla 6. Bättre och bättre för varje dag, kanske var det bra ändå att han inte gick till Inter. Spelar verkligen bra ihop med Vidal och detta samspel kan verkligen bli intressant i framtiden. Synd, han missade ett givet mål i slutet.

Vidal 6,5. Slåss och gör mål…som vanligt alltså. Men tappade för många bollar, inte en av hans bästa matcher precis. Men glöden finns där alltid. Kan nog bli skyttekung i Serie A!! Varför inte?

Pirlo 5,5. Ett par underbara passningar var allt som Andrea kunde åstadkomma i denna match. Han såg trött ut, landskampsmatcherna tog nog ut sin rätt. Conte bytte ut honom med ursäkten att han såg trött ut, men jag vet inte om man ska tyda det så, kanske var det en liten ”varning” till Pirlo, kanske inte.

Pogba 5. Kanske är han inte van med det höga tempot med det franska A-landslaget och fick nog betala för det igår, såg ganska så slak ut, försökte att göra sig hörd med sin sedvanliga styrka men misslyckades alldeles för ofta. Kom igen Paul, bättre kan du.

Asamoah 6,5. Mycket bra när han lurade Jonathan och spelade fram Vidal som bara hade att sätta in den. Ganska så diskret under resten av matchen men den finten mot Jonathan var värd guld.

Vucinic 5. Slö, för mjuk, alltid försent ute. Lite bättre i andra halvlek, förmodligen så kastade Conte vattenflaskor på honom under pausen för han gjorde bättre ifrån sig ett slag. Om bara Mirko kunde vara mer kontinuerlig, för han har en enorm talang, synd att han bara tar fram det då och då och inte alltid.

Quagliarella 5,5. Inget speciellt, ersatte bara Vucinic utan att man ens lade märke till det.

Tevez 7. Min absoluta favorit, vilken kämpe. Redan insatt i spelet och det ser verkligen bra ut framöver. Var med överallt, sprang på allt som rörde sig och detta kanske gjorde att han inte var 100 % klar i hjärnan när han stod där framför motståndarnas mål.

Fino Alla Fine!
/Lorenzo