”Le Pagelle”, mina spelarbetyg, Fiorentina-Juventus 4-2

”Le Pagelle”, mina spelarbetyg, Fiorentina-Juventus
Llorente bra men inte tillräckligt, Buffon fortsätter att göra Buffon, tyvärr, försvaret ett minne blott? Tevez godkänd.

Buffon 4,5. Det känns inte roligt att behöva sätta ett så lågt betyg på Gigi, men rätt ska vara rätt. Att han inte kunde neutralisera Rossis relativt enkla skott som betydde 2-2 kommer jag aldrig att förstå. Han genomlider ett mycket svårt moment just nu. Är egentligen utan ord. Forza Gigi…

Barzagli 5. Även han får sätta sig på de anklagades bänk. I slutet på matchen så hängde han inte med alls, han fattade inget mer och tänk då på att han under den första halvleken var en av de absolut bästa på plan!

Bonucci 4,5. När man släpper in fyra mål så finns det lite att diskutera om. Speciellt när Montellas enda riktiga anfallare var Giuseppe Rossi. Han misslyckades med att skicka iväg bollen och det gjorde att  Fiorentina kunde nå oavgjort. Han och Buffon….aj, aj, aj. Sämre än så kunde det inte bli.

Chiellini 5. Så nervös på plan, mer än mig hemma på soffan, och det vill inte säga lite, tro mig. Fortsätter med att bråka med allt och alla även när det inte behövs. I Florens så lät han känslorna ta överhand i stället för att tänka positivt och konstruktivt.

Padoin 5. Han gjorde det han skulle göra med tanke på det han kan. Kämpade, men utan att det spelade någon större roll egentligen. Motta som kom in i hans ställe var säkert ett meddelande till klubben från Conte; ”Se här, Motta är det enda jag har att sätta in i stället för Padion, se till att göra något åt detta, och det fort som fan.” Kan bara hålla med.

Pogba 5,5. Han är duktig, inget snack om saken, men vill alldeles för ofta göra saker och ting vackrare än vad som egentligen behövs. Jo, framtiden är hans, men lite mer enkelt spel hade nog inte skadat. Att dra ner några applåder gör inte dig till en verklig mästare.

Pirlo 6. Tar hand om bollen på det sätt vi är vana vid att se honom göra och är alltid med när det gäller, men klarar fortfarande inte av att vara avgörande. Inte en enda vinnande assist, en sak som vi är vana med att se honom göra. Smällen han fick i Solarplexus fick inte bara honom att tappa andan för ett tag, tror många av oss kände likadant. Jag blev blå i trynet, fråga min sambo om ni inte tror mig. Är bara så känslig av mig….

Marchisio 5. Hans oförklarliga miss gjorde att vi missade chansen att gå från 2-0 till 3-0 och med det satt spiken på den Lila kistan. Saken är den att den ”gamle” Marchisio, aldrig hade missat en sådan chans. Kanske är det så att han fortfarande inte kommit över sin skada, men hur länge ska vi vänta? Kom igen Claudio, vi behöver dig mer än någonsin.

Vidal 5. Hans klackspark som skulle bli en passning gjorde att motståndarna gjorde mål istället. Hoppas han tar igen sin dåliga insats i Madrid..hoppas. Och inte missar några mer flyg, vi har tillräckligt med problem redan.

Asamoah 5. Cuadrado gjorde livet svårt för Asamoah under den första halvan av matchen. Och det gick inte mycket bättre när man i den andra då Montella flyttade på Joaquin och spelade med tre anfallare. Här såg man tydligt att Asamoah inte är en äkta ytterspelare. Men jobbar på det gör han, men det känns som om han gör det i onödan ibland.

Giovinco, hann inte göra något alls.

Llorente 6. Conte har jobbat mycket på och med honom, det märktes tydligt.  Han var inte alls dålig, speciellt i den första halvleken. Det var ju hans assist till Tevez som gav upphov till straffen och i den andra halvleken, bollen till Marchisio som så grovt missar. Men har du inte någon som kan krossa in några bra bollar till honom så är det som att ha en Ferrari i garaget utan bensin.

Tevez 6. Slog in straffen på ett säkert sätt. Jobbade på varje boll som vanligt, och då menar jag varje. En sådan Tevez behövs på onsdag, minst sagt. Grande.

Conte 5,5. När det stod 2-0 så vågade han inte ändra på något. Kanske några förändringar i försvaret hade hjälpt? Han saknar inte alternativ..Ogbonna främst av alla. Conte som hade en poliseskort runt bänken som inte ens en minister hade haft,  svarade på ett bra sätt på alla möjliga och omöjliga provokationer, allt från peruker och hans mammas yrke. Stile Juve….

Domaren Rizzoli 6,5. En svår match att döma, kanske skulle han visat ut Aquilani, för ett rött kort där var på sin plats, men i stort sett så dömde han bra. Båda straffarna var straffar. Uppskattade hans sätt att prata med spelarna, att få dem att komma överens och därigenom undvika alltför heta känslor, för de saknades verkligen inte igår, varken på plan och utanför.

fiorentina-juventus-conte

Contes ansiktsdrag säger allt vad han tyckte om den andra halvleken…

Fino Alla Fine!
/Lorenzo