Landslagskollen – Officiellt: 12 Juvespelare i VM och Licht målar i sista genrepet!

Juventus som har en mycket stark elva med många internationella stjärnor hade 13 spelare i de preliminära VM-trupperna till sommarens stora spektakel i Brasilien och VM 2014.
Fernando Llorente blev tyvärr exkluderad från Spaniens VM-trupp, men alla övriga 12 spelare har kommit med och vi kommer alltså få se massor med Juvespelare den kommande tiden.
Chiles tränare Sampaoli har uttryckt sin lycka och visat att han verkligen är imponerad av Arturo Vidal som har återhämtat sig väldigt snabbt efter operationen. Vidal har ju redan börjat känna på bollen och det spekuleras kring att han kanske kan vara med redan när VM drar igång för Chile i Grupp B. De bör dock vara försiktiga för att inte riskera att något går fel trots att Spanien är i en riktigt svår grupp.
Frankrike, Schweiz och Uruguay har nu fastställt sina officiella 23-mannatrupper och Pogba, Lichtsteiner samt Caceres kommer som väntat vara med. Schweiz spelade sin sista match inför VM ikväll mot Peru, och självklart spelade Licht när Hitzfelds mannar slipade på spelet en sista gång innan allvaret drar igång.
Nedan följer den fullständiga listan med spelarna som är uttagna i de officiella VM-trupperna och vilka vänskapsmatcher respektive landslag har spelat samt kommer att spela:

Chiles VM-tröjor
Chile i Grupp B med Australien, Holland och Spanien:
Mauricio Isla
Arturo Vidal

31/5: Chile 3-2 Egypten
Vidal återhämtar fortfarande sig efter operationen, men Isla spelade från start och totalt 76 minuter som högerytter i Sampaolis 3-4-1-2 formation. Egypten tog en 0-2-ledning på bara 16 minuter på Estadio Nacional Julio Martínez Prádanos i Chiles huvudstad Santiago, men La Roja såg till att hämta upp och vända på resultatet när Alexis Sanchez gjorde tre fantastiska assists och Diaz gjorde ett mål medan Edu Vargas såg till att kvittera och göra det matchvinnande målet i den 78:e minuten.
Målen:

5/6: Chile – Nordirland, 02.00

Italiens VM-tröjor
Italien i Grupp D med Costa Rica, England och Uruguay:
Gianluigi Buffon
Leonardo Bonucci
Andrea Barzagli
Giorgio Chiellini
Claudio Marchisio
Andrea Pirlo

31/5: Italien 0-0 Irland
Leonardo Bonucci och Claudio Marchisio var på plan hela matchen när Italien spelade mållöst på Fulhams hemmaplan Craven Cottage i London mot ett mycket tufft och envist Irland. Bäst på plan i Italien var målvakten Sirigu som lät Buffon vila samt unge mittfältaren Verratti (båda alltså från PSG). Irland spelade mycket kompakt och ställde om snabbt när Italien slarvade eller inte lyckades ta sig igenom. Många chanser skapades av Irland som faktiskt var det bättre laget då de hotade mest och var en ribbträff från att vinna. Italien som spelade 4-3-1-2 hade inte så många chanser som man hade hoppats på och offensivt var det ganska så uddlöst då Immobiles mottagningar svek honom och Rossi inte alls fann utrymmet. När Cassano kom in i den andra halvleken så hände mer, men främst var det hörnor som inte resulterade i några minnesvärda farligheter. Prandelli valde dock att ta detta med sig då han tog med Cassano och exkluderade Rossi i den officiella truppen.
Höjdpunkter:

4/6: Italien – Luxemburg, 20.45

Uruguays VM-tröjor
Uruguay i Grupp D med Costa Rica, England och Italien:
Martin Caceres

31/5: Uruguay 1-0 Nordirland
Caceres spelade som vänsterback från start och i totalt 73 minuter när Uruguay på Estadio Centenario i Uruguays huvudstad Montevideo såg till att vinna med 1-0 mot Nordirland tack vare ett mål av Espanyols anfallare Stuani som framspelades av Cavani. Målet som kom i den 62:a minuten räckte då Nordirland inte hotade särskilt mycket och egentligen var det mycket tack vare Nordirlands målvakt Roy Carroll som siffrorna hölls nere då han bland annat bjöd på en fantastisk dubbelräddning i den första halvleken.
Höjdpunkter:

5/6: Uruguay – Slovenien, 01.30

Frankrikes VM-tröjor
Frankrike i Grupp E med Ecuador, Honduras och Schweiz
Paul Pogba

27/5: Frankrike 4-0 Norge
Paul Pogba spelade och hade en ordentlig show i den första halvleken mot ett stackars Norge som demolerades på Stade de France i Paris av Didier Deschamps Les Bleus. Paulie spelade som central mittfältare i 4-3-3 formationen och bjöd på matchens första mål som var en riktig pärla.
Målen:

Pogba showar:

1/6: Frankrike 1-1 Paraguay
Pogba spelade hela matchen denna gång, men var inte riktigt lika involverad som i första matchen under genrepet inför VM. Frankrike pressade på och skapade många chanser, men ett envist och välorganiserat Paraguay såg till att inte släppa in i den första halvleken. Paraguay spelade mycket tufft och Pogba blev tacklad flera gånger, i den andra halvleken kunde han även ha fått en straff efter en tuff duell vid en fast situation, men det slutade istället med att han själv fick ett gult kort (mycket hårt dömt) när han oavsiktligt i mittplan fick armen på en motståndare i en nickduell. Griezmann som byttes in av Deschamps gjorde 1-0 målet som såg ut att vara avgörande med knappt åtta minuter kvar. Men bara sju minuter efter det kvitterade Paraguay när Frankrikes försvarsspel svek vid en fast situation. Pogba klart godkänd och han visar fortsatt varför han bör vara given när Frankrike drar igång sitt riktiga äventyr i Brasilien.
Målen:

8/6: Frankrike – Jamaica, 21.00

Schweiz VM-tröjor
Schweiz i Grupp E med Honduras, Frankrike och Ecuador
Stephan Lichtsteiner

30/5: Schweiz 1-0 Jamaica
Ottmar Hitzfelds Schweiz spelade mot Jamaica på Swissporarena i Luzern och såg till att vinna med knappa 1-0 genom inbytte Drmics mål i den 84:e minuten. Stephan ”Swiss Express” Lichtsteiner som är en fundamental spelare fick självklart spela hela matchen.
Målet:

3/6: Schweiz 2-0 Peru
Lichtsteiner fick spela hela matchen mot Peru också, men här visade han ännu mer då han ständigt kom runt på sin kant och dessutom slog till med matchens första mål med en stenhård nick i den 78:e minuten. Bara sex minuter efter det ökade Schweiz på till 2-0 genom Shaqiri och det blev slutresultatet i sista matchen innan VM. Licht fick lite kramp strax innan fulltid och byttes ut trots att han gick in på plan igen under tilläggstiden. Trots att det bara var en vänskapsmatch så firade han ordentligt när målet kom, en äkta vinnare är han Swiss Express!
Målen:

Ghanas VM-tröjor
Ghana i Grupp G med Portugal, Tyskland och USA
Kwadwo Asamoah

31/5: Holland 1-0 Ghana
Kwadwo Asamoah fick spela hela matchen som offensiv vänsterytter i 4-2-3-1 formationen som Ghana ställde upp med mot Holland. Det blev en förlust, men att bara förlora med 1-0 borta mot Holland i Rotterdam då matchens enda mål dessutom kom i den femte minuten måste ses som något positivt. 10-6 i skott och 53 % bollinnehav till hemmalagen säger att det inte var en match där Ghana var helt utspelade, men Ghana var egentligen aldrig nära att kvittera. Bäst på plan i Black Stars? Asamoah (trots att han spelade på en relativt ovan position) samt Ghanas målvakt Kwarasey som stod för en fin insats när han såg till att inte släppa in mer än ett mål.
Höjdpunkter och målet:

10/6: Sydkorea – Ghana, 01.00

Trupperna är klara, men det återstår lite av förberedelserna. Vi ser att Juve idag har 12 spelare med och det är alltså tre spelare mer än i senaste VM år 2010 då Juve hade nio spelare med. Samtliga spelare i Gli Azzurri utom Barzagli var med i truppen 2010, så det blir exempelvis Bonuccis andra VM då han var med som Barispelare. Pogba ställer upp i sitt första VM, men Isla, Vidal, Lichtsteiner, Asamoah och Caceres var alla med förra gången. Dock var bara Caceres Juvespelare den gången.

12 Juvespelare till VM i Brasilien

Klockan tickar och det är i skrivande stund exakt 8 dagar 23 timmar och 22 minuter till torsdagen den 12 juni när värdnationen Brasilien tar emot Kroatien i öppningsmatchen på Arena de Sao Paolo.

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham