Juventus jobbar på och Asti kördes över när Vucinic gjorde två mål!

Contes grabbar som stannade kvar samlades redan igår efter att ha fått vila i två dagar. Man tränade med några primaveraspelare och självklart utan de 12 spelarna som är på landslagsuppdrag. Mestadels handlade det om uppbyggnadsträning igår och där fanns även goda nyheter då Vucinic var tillbaka och tränade efter frånvaron de närmaste veckorna. Vidal skickades dock tillbaka och kommer inte att medverka med Chile i vänskapsmatcherna mot England och Brasilien. Tuttosport har talat om att det handlar om att Vidals återhämtning beräknas ta en vecka och att han tros vara med redan mot Livorno. Andra uppgifter har talat om annat och vi avvaktar självklart Juventusläkarnas utvärdering för att bekräfta vad som gäller.

Idag drog man upp tempot en aning och spelarna fick jobba betydligt hårdare då de bland annat fick spela en vänskapsmatch mot Asti från Serie D.

Även förra säsongen spelade Juve en vänskapsmatch exakt vid denna tidpunkt, men då var det mot Valle d’Aosta. En sak som är gemensam förutom att båda matcherna spelades den 14 november är att Juve vann båda matcherna med 7 måls marginal. Mot Valle d’Aosta slutade det 9-2, men denna gång höll man nollan i en match som slutade 7-0.

I målprotokollet fanns Mirko Vucinic som alltså verkar ha återhämtat sig ordentligt efter två mål idag. Även Quaglia slog till två gånger och Gio var den tredje av anfallarna som gjorde mål. Mål av Padoin och Marco Motta innebar tillslut att det blev 7 mål totalt.

Imorgon kommer Juve att jobba vidare och då kommer Arturo Vidal att ansluta med laget. Han kommer dock att jobba på egen hand med rehabiliteringsträning. Juventus.com rapporterar bara att han fortfarande har känningar från matchen mot Napoli och går inte ut med fler detaljer.

Juventus bjuder på härliga bilder från träningen igår genom sin Facebook-sida:

[fbphotos id=775380409155857]

Utöver träningarna fick Conte även agera professor för en dag då han gick igenom sin taktik till tränare i Juventus akademi. Tanken är att man skall lära ut samma metoder till de yngre spelarna och att alla tränare i Juventus skall ha liknande taktiska tillvägagångssätt som de som Mister har använt sig av för att kunna vinna back to back Scudetti under sina två första år som Juve-coach. Genom att göra detta skall man förhoppningsvis redan i de unga leden bygga in det rätta spelsättet hos spelarna. Man gick först igenom en del om näringens viktiga roll med Dr Luca Stefanini och därefter tog Conte över för att dra igenom sin taktik med hjälp av förklaring på tavla och att visa inspelade videosekvenser.

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham