Vem är vice-Pirlo? Pogba kan fylla gapet om man frågar Conte!

Just nu pågår det en ordentlig diskussion kring Paul Labile Pogba. Halva fotbollseuropa är ute efter Juventus fantastiska 20-åring som blev världsmästare och utsedd till turneringens bästa spelare i U20-VM i Turkiet. Raiola talade i sin tur om att Pogba är dubbelt så mycket värd som Gareth Bale som ju såldes för 100 M € till Real Madrid och nu är det kontraktsförhandlingar.

Senaste ryktena från Italien säger att lönen som diskuteras är 4 M €. Just nu har Pogba ett kontrakt som varar till 2016 men tanken är att Paul, vars officiella marknadsvärde har stigit med 500 % sedan han kom till Juventus, skall få ett kontrakt som visar att han är en TopPlayer. Idag har han en nettolön på 600 000 €, dvs han kostar Juve 1.2 M € per säsong, men Raiolas tanke är att lönen skall stiga på samma vis som marknadsvärdet.

Pogba är i skrivande stund tillsammans med det franska A-landslaget och han kan mycket väl få visa sig i kvalmatcherna mot Georgien och Vitryssland på bortaplan efter att ha visat vad han går för i tre supermatcher i Juventus säsongsinledning. Betygen som mottogs var väldigt höga och han har hittills denna säsong inte erhållit ett lägre betyg än 7 av någon av de större tidningarna i Italien. Diskussionen som nu även börjat komma fram är vad som händer när Marchisio kommer tillbaka. Kommer Marchisio att gå in och återigen bilda triaden MVP i mitten av plan, eller kommer Paul Pogba att fortsätta få chansen? En annan fråga som har ställts sedan en tid tillbaka är hur Pirlo kan ersättas i framtiden. Man försökte ett par gånger att ha Pogba i ”Pirlorollen” under förra säsongen. Det verkade som att Pogba egentligen trivdes bäst med att spela vid sidan om Pirlo, men Pauls absolut bästa match i Juventus (mot Udinese hemma då fransmannen fick 9 i betyg av TS) var just i den rollen. Det är alltså inte för enkelt att dra en slutsats.

Pogba - 3 matcher med 1 mål och 3 assists, varav två till Juves nya nummer 10

Ett riktigt svar får vi egentligen inte än även om vi tittar på vad som hänt hittills, men Mister Antonio Conte ger sin syn på det hela:
”Pirlo är en mästare som inte kan matchas av någon och det finns ingen i Italien, även om vissa blir bättre, med hans karaktärsdrag och regi eller någon som kan ge en sådan ro till övriga laget. Med det sagt så kan Pogba fylla vice-”Pirlorollen”. Han gjorde det redan förra säsongen och om behovet finns så kan han täcka upp för Pirlos frånvaro även om de har olika karaktärsdrag.”

Självklart syftar Conte främst på matchen mot Udinese, men hur är egentligen Pogba som spelare?
”Paul är en modern mittfältare som kan spela i vilken mittfältsroll som helst med tanke på hans fysik, uthållighet och hans förmåga att attackera. Han är en komplett spelare, men trots det en spelare som har stora marginaler till att förbättras.”

”Komplett men med stora marginaler att förbättras” är en beskrivning av Conte som tyder på hur pass mycket Juvetränaren tror på Pogba. Paul kan gå långt och han har en fantastiskt driven tränare med ett stort förtroende bakom honom. Pogba kan alltså enligt Conte fylla upp tomrumet som Pirlo lämnar bakom sig, men han ersätter inte genom att spela samma fotboll. Pirlo är ju en äkta regista medan Paul precis som ovan nämnt är en modern mittfältare som genom sin karaktär är mer mångsidig. Frågorna återstår obesvarade; är om MVP även framtidens Juvelås, men med en annan Mr P? och vad händer när Marchisio kommer tillbaka efter första matchen i Champions?

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham