Tevez till TuttoSport: ”Jag är ärlig, jag var hetlevrad i början av min karriär i England”

I exklusiv intervju har Tevez berättat en hel del till TuttoSport. Man började intervjun genom att fråga om tiden i England och man försökte ta reda på hur det stod till med Tevez som har ett rykte av att vara en bråkstake:
”Jag skall vara ärlig. I början av min karriär i England var jag hetlevrad. Om en tränare bytte ut mig så svor jag åt honom. Jag uppför mig inte sådär längre, utan har lärt mig att uppföra mig ordentligt.”

Den mest kända incidenten var den när Tevez spelade i Manchester City som mötte Bayern München i Champions. Roberto Mancini ville byta in honom, men han vägrade att värma upp och kliva in på plan. Det var en situation som var mycket speciell och media rasade över Carlitos. Han förklarar situationen ur sitt perspektiv:
”På tv såg det värre ut än vad det var egentligen. När tränaren bestämde sig för att ta ut Edin Dzeko och ta in en back så blev jag missnöjd och satt på bänken. Hur som helst var det Dzeko som var den som var argast vid det ögonblicket. Han började svära åt Mancini på bosniska och Mancini svarade genom att svära tillbaka på italienska, det var en ofattbar scen att skåda. Jag satt då och pratade med Zabaleta och när Mancini vände sig om och såg att jag satt ner så tog han ut sin ilska från bråket med Dzeko på mig.”

Mancini och Tevez - Respekt
Det är egentligen allmänt känt att Carlitos inte kom bra överens med Mancini, men hur pass allvarligt var det egentligen?
”Mitt förhållande med Mancini var inte alltid ett idealt sådant. Men där fanns alltid respekt mellan oss”.

Juventus är som bekant ute efter en målgörare, passar Tevez in i den rollen?
”Jag är inte desperat över att göra mål, utan föredrar att jobba hårt för laget, utföra en fint och skapa en målchans eller göra en assist till mina lagkamrater. Självklart har jag en känsla för mål om det dyker upp ett läge… jag gillar att göra mål, men är inte en egoist. Jag har inga favoritmål, utan de är alla likadana för mig. Det viktiga är att bollen går över linjen.”

Rooney och Tevez - Världsmästare
En passande kommentar som går in i filosofin att ”vinna inte är viktigt utan det enda som räknas”, men om det nu inte spelar någon roll hur man gör mål, kan du i alla fall svara på vilka spelare som skulle forma den perfekta tridenten med dig?
”Min perfekta trident skulle vara med Wayne Rooney och Lionel Messi. De är spelarna som får mig att drömma, inte Christiano Ronaldo.”

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham