Tevez till La Stampa: “Conte sköter varje detalj precis som Ferguson”

Carlitos Tevez intervjuades igår av La Stampa. Han förklarade det nya sättet att spela och de förändringar som han upplevt under hans första månader i Italien:
“Hos er är det svårare än i England, så jag blev tvungen att ändra på en del saker. Den första lektionen är att man inte kan hålla i bollen så länge i Italien, för om du hoppar över en, så finns där genast en annan och den tredje som tar den ifrån dig. En anfallare måste vara duktig på att röra sig. Conte leder mig genom detta, han har gett mig råd om hur jag ska bete mig och till slut så hade han rätt. När jag sade att han sköter om varje detalj som Ferguson så menade jag det verkligen.”

Om rollen som nummer 10 sade Carlitos:
“Jag är en “seconda punta” (släpande anfallare), jag finner mig väl tillrätta i Contes moduler. Om vi skulle ändra till en 4-3-3 formation så hade jag istället velat spela som ”punta centrale” (central anfallare). Att befinna mig på sidorna är inget jag egentligen tycker om, för där får man ta emot lite bollar och jag har ett behov av att befinna mig i centrum av spelet. I Manchester så gick jag kanske oftare direkt mot mål, men det är ingen större skillnad.”

Om 10 på ryggen:
”Man har förklarat historien för mig och jag accepterar detta ansvar att bära på nummer 10 på allra bästa sätt. Del Piero som jag mötte med City har inte en skugga som tynger alltför mycket eftersom att jag har varit i England. Där så räknas även en sådan stor spelare som Del Piero inte speciellt mycket. Engelsmännen pratar, men de intresserar sig och känner bara till de som finns där med dem.”

Tevez anses vara en bråkstake av många men han är inte intresserad av andras värderingar:
”Jag ger lite betydelse till vad man säger, speciellt för de som inte känner mig ordentligt. Med Mancini så slöt jag fred. I lördags var jag i Genoa, men jag såg inte honom, synd, för annars hade jag hälsat på honom.”

Om Apaches förflutna:
“Jag har levt 6 år i Manchester och där spelar det ingen större roll om du spelat i två olika lag. Det är inte som Buenos Aires där man hade skjutit mig om jag beslöt mig för att spela med Boca och sedan River, kanske är det så i Turin med. Jag har vunnit många troféer runt om i världen, har varit mästare i Argentina, Brasilien, och England (två gånger). Jag har haft fler höjdpunkter i min karriär än låga och jag accepterar spelets regler, om du vinner är du ett fenomen, om inte så kritiserar man dig och någon gång hade man rätt att göra det. Den kamrat i laget som jag beundrat mest är Scholes i United. De som säger att en sådan spelare inte får folket att drömma känner inte honom.”

Om viljan att lägga av:
”Jag sade ju att jag ville lägga av vid 29-årsåldern, men det var en ålder som jag bara nämnde sådär, kunde lika väl ha varit 27 eller 30. Om jag inte tål det mer så kommer jag att säga ifrån när jag vill sluta: jag är inte trött på att träna och det liv som en fotbollspelare ålägger mig, det finns andra saker som jag inte tycker om och i vilket fall som helst så finns det inget att diskutera om kring de närmaste tre åren som jag har skrivit på för Juve. Detsamma gäller drömmen att få sluta min karriär i Boca Juniors.”

Om mästerskapet:
“Lazio kommer att bli besvärliga för jag inbillar mig att de är arga över 4-0 förlusten i Supercoppa. Gällande lottningen i Champions, för att vinna den måste man vara bättre än alla andra. Kanske saknar vi något för att vara bland de främsta men vi kommer att försöka. Inter under 2007 förbryllade mig, det var ett lag som formade sig trots att de nyss vunnit mästerskapet. När det gäller Milan, Galliani insisterade men sade också att de inte hade nog med pengar för att övertyga Manchester City.”

Om den första omgången berättade Carlos:
“Jag följde inte den. Efter två dagar på träning, om jag återvände till hotellet för att se matcherna på TV så hade min fru och mina barn slängt ut mig genom dörren.”

Om hans tweet om hur han skall fira sitt mål (där han satte upp en bild med Fuerte Apache texten) sade han:
“För ögonblicket så kommer jag att använda denna tröja som bär på namnet på det fattigaste kvarteret i Argentina, det som alla vill glömma men som jag aldrig vill ska hända.”

Fino Alla Fine!
/Lorenzo