Tardelli talar i Tuttosport om Juves sommarmercato!

Idag spelar Sverige på bortaplan mot Irland i VM-kvalet. Det är en otroligt viktig match som det svenska laget i princip måste vinna om man skall ha en bra chans att komma hela vägen till Brasilien. Irlands tränare är den Juvebekanta Giovanni Trapattoni som med sitt otroliga driv totalt vann 6 Scudetti, 2 Coppa Italia, 1 Champions (Europacupen på den tiden), 1 Cupvinnarcup, 2 UEFA-cuper (dåtidens Europa League), 1 europeisk Supercup samt 1 intercontinental cup (dåtidens klubblags-VM). Vid sidan om Trap står Marco Tardelli som assisterande tränare för irländarna som ställs emot Zlatan och company ikväll.

Tardelli som spelade i 10 år med Juventus mellan 1975-85 var spelare i Traps fantastiska lag som tog hem Europacupen och idag talade 58-åringen om Juventus sommarmercato i Tuttosport:

Hur högt skulle du värdera Juventus denna säsong?
”Högt, Juventus har allt vad som krävs för att bekräfta sig i Italien och att klättra i positionerna ute i Europa.”

Finns det något som fattas i Contes trupp?
”Juventus saknar en mittfältare och en mittback. Man talar mycket om mitten, men enligt min mening så saknar Juve en mittback till. Jag hoppas att Chiellini kan hålla sig borta från skador denna säsong, men historiskt sett så är det en spelare som ofta drar på sig skador.”

Vi minns ju alla hur det såg ut förra året när Chiellini skadades, förlust hemma mot Sampdoria bland annat med Peluso som vänster mittback… Tardelli har säkert en poäng, speciellt med tanke på att även Marrone lämnade vilket alltså gör att Juve har Caceres och Ogbonna utöver de tre ordinarie mittbackarna. Juve är med andra ord känsliga för skador i år. Men vad säger Marco om mittfältet då, vilken nämnd kandidat skulle kunna bidra i Juventus, vad sägs om Nainggolan?
”Det är en bra spelare, men om belgarens pris har satts till 18 M € av Cellino, så finns det många andra fina mittfältare runt om i världen. Jag rekommenderar egentligen ingen speciell mittfältare, men 18 M € är inte en liten summa.”

Hur skulle du betygsätta jobbet som Marotta-Paratici har utfört?
”Jag tycker att värvningarna har varit bra. Carlos Tevez är ett stort köp och det visas av hans inverkan på spelet hittills i Italien. Med honom vid sin sida ser jag en Mirko Vucinic som växer och presterar på en högre nivå. Jag skulle även vilja ge värvningen av Angelo Ogbonna ett högt betyg då det är en spelare som jag alltid har gillat.”

Llorente nämndes inte?
”Det är absolut en anfallare av internationell klass, men utifrån en tränares ögon så verkar det som att han är den ideala mannen för Contes anfall.”

Under mercatons sista dagar så var Juventus bara ett litet steg bort ifrån att värva Gilardino. En spelare med egenskaper som liknar Llorentes. Gjorde man rätt att istället ha kvar Quagliarella i Juventus?
”Contes spelsätt passar Quagliarella bättre än Gilardino. Fabio har gjort bra ifrån sig i svart och vitt och han är en anfallare som jag respekterar och som har en fin statistik.”

Statistiken är en viktig sak för italienska tränare och man bör inte blunda för att Quaglia i Champions hade ett målsnitt som var bättre än Messis (95 min/mål jämfört med 103 min/mål) och att ”Eta Beta” i ligan var den andra mest effektiva målskytten (näst bäst målsnitt efter Matri med 129 min/mål). Men Juve lämnade ju Matri som hade bästa målsnittet i ligan och Conte sade att ”Utan Matri och Giaccherini är vi svagare”. Vad säger Marco Tardelli om detta?
”Conte har alltid varit en kontroversiell tränare. Det är bra eftersom att om man använder kontroverserna smart så kan ge en viss effekt. Jag tror att även han själv är medveten om att dragen på marknaden har gett honom något gott. Jag kan som sagt förstå att försäljningen av Matri kan ha varit oläglig, men summerar man det hela så ser man att Juventus trupp har förbättrats kvalitetsmässigt, dock inte kvantitetsmässigt.”

Från anfall och tillbaka till mittfältet och mer fokus på talangerna… hur viktig är Pogba för Contes mittfält?
”Pogba är den stigande stjärnan inom världsfotbollen. Juves centrala mittfält har den ”gamla” mästaren Pirlo som har få rivaler på sin roll. Den unge Pogba kommer med all sannolikhet att bli en mästare. Jag förstår fortfarande inte varför Ferguson släppte honom till Conte. Bra för Juve att ha arvingen till Pirlo i huset.”

Vem är bäst, Pogba eller Verratti?
”Pogba eftersom att han jämfört med italienaren har en mer komplett register. Det är något som garanterar ett stort antal mål och som visar på att det är en man som skall ta sista klivet.”

Juventus chanser i Champions och matchen mot Real Madrid?
”Juventus är inte underlägsna mot Real. Bara Barcelona har en mer kvalitativ trupp än Juve och skillnaden är inte stor. Jag ser inte att Bayern är överlägsna heller.”

Tack Tardelli, men ikväll hoppas vi att du och Trap förlorar… vi hejar ju på Sverige!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham