Superman talar om Confederations och VM14

GiGi Buffon som visade vem som är den riktiga Superman när han räddade 3 av 5 straffar mot Uruguay i samband med att Italien säkrade bronset i ConfederationsCup har talat om sin åsikt om Gli Azzurris prestation i Brasilien och nämnde samtidigt lite annat till FIFA.com:
”Det finns ingen som helst tvekan om att vi gjorde bra ifrån oss sammantaget, så det är tillfredsställande. Vi visade att vi är ett bra lag som kan utmana vem som helst och det är en mycket viktig kvalitet att ha. En annan fördel är att vi har en fantastisk grupp av spelare vilket inte alltid är fallet i ett lag, särskilt på internationell nivå. Vi lärde så många småsaker som kommer att hjälpa oss att vara bättre förberedda nästa år. Allt från väder till nivån av våra motståndare befinner sig på. Det fanns många intressanta detaljer att ta med sig.”

Många klubblag klagar ibland på turneringar som denna som sliter på spelarna och man såg tydligt hur det italienska landslaget med 8 man totalt från Juventus nästan gick i bronsmatchen av trötthet. Dessutom var det en hel del spelare som åkte på smällar och skadade sig, men Buffon upplever det hela som positivt:
”Jag tror helt ärligt att det var riktigt bra att ha ett genrep innan Världsmästerskapet för att det kan ge oss ett litet försprång till alla andra.”

GiGi avslutade med följande ord när han fick frågan om huruvida Italien är lika starka som Brasilien och Spanien eller inte:
”Nej, vi är på en annan nivå jämfört med Brasilien och Spanien. Vi är ett lag som har förbättrats stadigt över de senaste åren. Vi hoppas på att kunna fortsätta i denna utveckling för att kunna komma dit vi vill vara. Men nu ligger vårt fokus inte på att jämföra oss med andra lag, utan snarare på att vi skall nå den eftersträvade nivån till Brasilien 2014.”

Fino Alla Fine, GRANDE BUFFON!!!
/Riham