Simone Pepe på god väg tillbaka: ”Jag vill återgälda den extraordinära tillgivenhet som klubben och fansen har visat mig”

Simone Pepe var en stor anledning till att Juventus var helt obesegrade under Antonio Contes första säsong som tränare. Soloprestationen mot Napoli är otroligt svår att glömma. Han var dessutom den spelare som tillät Juventus spela med en dynamisk formation som enkelt kunde ändras från 4-3-3 till 3-5-2 och vice versa. Oturligt nog skadade han sig på en gräsmatta som närmast liknade en potatisåker under försäsongen 12/13 och det höll honom borta under hela säsongen. Igår fick han äntligen spela med Juve igen i en vänskapsmatch som spelades mot Lega Pro laget Pro Vercelli på Juventus Center.

Matchen slutade 4-0 till Juve och bland annat prickade Simone Pepe ribban med en hårt slagen frispark. Målgörarna var Giovinco, Quagliarella (två gånger om) och Matri.

Idag intensifieras förberedelserna inför den superviktiga debuten på Juventus Stadium mot Lazio och Pepe kommer att vara uttagen för första gången på väldigt länge. I en intervju med JTV sade han följande:
”Jag mår bra och allt går bra just nu. Vi kommer att fortsätta utvärdera mitt tillstånd dagligen tillsammans med tränarstaben, men jag tränar ordentligt och det är det viktigaste.”

Pepe fortsatte:
”Förra säsongen var inte enkel. Men att jag fick en dotter gav mig en otrolig glädje och det hjälpte mig att ta mig förbi de svåraste hindren. Dessutom var Juventus som min andra familj och nu vill jag komma tillbaka och återgälda den extraordinära tillgivenheten som klubben och fansen har visat mig.”

Spelarna stod verkligen nära Pepe som är en väldigt omtyckt man i Juves omklädningsrum, inte bara för att han är en fantastisk spelare som alltid ger 100 % utan även för att han är något av Juves egen komiker. Man kan väl aldrig glömma hur Vidal sprang hela vägen till Pepe och kramade om honom efter ett mål?

Vidal kramar om Pepe efter att ha gjort sitt avgörande mål mot Palermo förra säsongen

Om dagens Juve säger Pepe:
”I supercupen var Juve perfekta och om vi spelar sådär så blir det svårt för våra motståndare. Titelutmanarna är Napoli, Milan och Fiorentina.”

Om Tevez:
”Tevez är en extraordinär spelare. Han är komplett och tillför något stort. Han integrerades direkt i gruppen; jag tog även med honom på en golfrunda… problemet är bara att han är bra på det med.”

Juventus har ryktats vara redo att sälja två anfallare för att bringa in en ytter som kan ge Conte möjligheten att använda 4-3-3, men i samband med att Pepe verkar komma tillbaka har även Marotta uttryckt att Juventus kommer att få ett fint tillskott till truppen. Man litar alltså på att Pepe kan leverera. Vad säger Pepe om dagens Championslottning?
”Det kommer att bli tufft oavsett vem vi ställs mot i Champions. Det finns klart topplag som Bayern, Barcelona och Real Madrid som har det där lilla extra. Det kommer inte att vara enkelt, men vi är starka nog att kunna utmana alla.”

Grande Simone Pepe, kom tillbaka och underhåll oss igen!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham