Pirlo: ”Juve, vill ni fortfarande ha mig?”

Pirlo: ”För Supercoppa kommer vi att vara redo. Mitt kontrakt bestämmer vi tillsammans, jag hoppas få avsluta min karriär i Juve, annars blir det utomlands.”

Till Tuttosport så har Juventus stora stjärna Andrea Pirlo talat ut om sin och lagets nuvarande situation:
”Jag är absolut inte orolig. Vi känner oss lite trötta, men det beror bara på att vi har jobbat väldigt mycket. Det finns inga som helst problem inför SuperCoppa, inte heller för Campionato. När man inte vinner är det bara normalt att resonera så, att man tar hänsyn till svårigheterna. Men jag upprepar, det finns absolut ingen anledning att oroa sig, vi jobbar på väldigt bra och gör allt för att hitta den rätta formen.
Förlusterna och de dåliga försäsongsmatcherna är sånt som händer. Det händer alla. Ni kommer att se att vi är redo för SuperCoppa. När man vinner två år i rad så finns risken att man visar sig vara lite uttömd gällende motivationen och elakheten. För att undvika detta så måste man ha en större tanke och vilja. Det har alla dina rivaler, de väntar på dig vid ingången. Det är för detta som Conte och Buffon säger vissa saker och de vet att vi alltid måste vara alerta. Det är normalt att peppa upp spelarna såhär. Men det kommer tveklöst att bli en tuff och svår säsong.
När man spelar i ett lag som Juventus, så finns det bara ett objektiv, nämligen det att VINNA. Och det enda sättet att göra det är att alltid tänka högt, att sikta på maximala objektiv. Conte har fått oss att förstå att det kommer att bli en tuff säsong, fylld av alla möjliga svårigheter, på och utanför plan, men även på ett psykologiskt plan. Han säger att Juve aldrig vunnit tre Scudetti i rad, och han har fått oss att förstå att detta är en unik möjlighet att få kunna skriva ett viktigt blad i klubbens historia är en orsak till att bli stimulerade.”

Om sig själv säger Mozart följande:
Jag mår bra och är alltid motiverad. Har ju haft lite semester, men nu har jag återvänt med samma vilja och beslutsamhet som för två år sedan. Objektiven är många; vinna SuperCoppa, försvara mästerskapstiteln, göra bra ifrån sig i Coppa Italia och Champions League. Vi kommer att försöka ta hem så mycket vi kan. Jag har en enorm vilja att spela och kommer att fortsätta att göra det. Har pratat med klubben, vi har hela året på oss att bestämma vad vi vill göra. Baserat på hur jag känner mig då så bestämmer vi tillsammans att fatta ett beslut. Jag vill inte bli någon börda för någon. Jag har bara behov av att känna att man behöver mig, att jag är viktig för laget. Åren passerar och det är inte bara för att jag är Pirlo och att jag har spelat två-tre säsonger i Juve som gör att jag måste stanna. Först av allt måste jag må bra också för att kunna vara viktig för laget. Det finns ett stort förtroende: förnyelsen av kontraktet är inget ekonomiskt problem, inte heller ett valskäl. Vi bestämmer tillsammans i slutet, allt baserat på våra behov, mina som klubbens.
I år så kommer det att finnas plats för alla, så säkert kommer vi att skiftas om. Jag hoppas få sluta medans jag spelar. Om jag känner mig otrygg med mig själv, och att bara kunna spela då och då, då är det dags att reflektera över saker och ting. En sak är att stanna upp ett tag för att hämta andan, men om det finns passion så vill jag, som alla andra spelare, fortsätta att spela. Antingen avslutar jag min karriär här i Juventus, vilket jag hoppas på, eller så kommer jag att avsluta min karriär utomlands.

Om Tevez:
“Det är en mästare. Samhörigheten växer, trots att man behöver tid på sig. Det är inte alltid lätt att assimilera alla de rörelserna som Conte vill se. Denna träning har varit mycket tung, men den behövdes också för att cementera gruppen.”

Om Conte:
“Vi tycker om honom precis som han är. Vi följer hans metoder, och om vi gör det han säger till oss så når vi succéerna. Det är rätt att mister förblir den han är. Rivalerna är många; Napoli, Milan, Inter, Roma och Fiorentina. Det kommer att bli ett mycket spännande och underhållande mästerskap. Många lag har investerat bra i år och vi vinner terräng. I Spanien finns det bara två lag som slåss om titeln. Jämfört med andra mästerskap, bortsett från England och Tyskland, så håller vi en mycket hög nivå.”

Om Pogba:
“Paul har allt för att bli en av de starkaste i världen, teknik, fysik, styrka, huvud. Kan bli en riktig toppspelare.”

Fino Alla Fine!!!
/Lorenzo