PESSOTTO PÅ FESTEN HOS STILE JUVENTUS: ”Champions är min verkligt stora succé. Ogbonna är en framtida Juventino. Detta är två framtida mästare…..

Gianluca Pessotto svarade på fansens frågor under festen som hölls på “Stile Juventus” i Rom. Man tog upp många frågor, bland dessa: de stora segrarna, om klubben, om de unga talangerna och naturligtvis, om Del Piero.

Om Champions:
“Först och främst hoppas jag på att just den Championskvällen i Rom snart kan bli en av de många andra framtida segrar, jag vill gärna påminna er om den kvällen i Rom, då den för mig var min största succé i min karriär. I ett stadion, där minst 80 % av publiken var Juvefans är det en omöjlig sak att glömma bort. När det blev dags att välja straffläggare så hoppades jag på att Lippi skulle fråga just mig, jag ville fråga honom om det, för jag ville verkligen slå den. När du sen står där för dig själv framför straffpunkten så hör du plötsligt inget, du ser inget eller ingen, man känner bara hur det virvlar runt i magen. Jag ska dock erkänna, jag var mer ängslig när jag återsåg det på tv igen i repris, jag sade till mig själv: denna missar jag!”

Om Del Piero:
”Alessandro är en stor mästare, en stolt mästare och det var just hans stolthet som blev en avgörande faktor i många många matcher. Alessandro är en viktig del av Juventus historia, men i livet finns det moment då vägarna skiljs åt, men man kan inte sudda ut så många år utan att det märks och känns. När jag såg postern med Del Piero i Sydneys tröja så sade jag till mig själv: vet inte om jag någonsin kommer att vänja mig med att se honom i en annan tröja än den med Juve.”

del piero e pessotto

Om Montero:
”Paolo är en grande, en äkta man, en som alla lag vill ha, en som alltid ger dig en hjälpande hand när det behövs. Han var också ett föredöme för mig, framför allt när det gällde hans lugna stil i det privata, måste säga att styrkan i Juve, i alla fall en av dem, var just det att man alltid hade spelare av denna typ av personer, spelare som gör vad som helst för sitt lag. Paolo hade aldrig nekat att ta en straff, som den i finalen mot Milan, där han sade till mig; ”om de frågar mig att ta ansvaret så gör jag det utan att tveka”. Det visar lite på hur han är gjord, en riktig man, en genuin människa, jag hoppas Juventus kan skapa en grupp med sådana personer.”

montero

Om Perugia-Juventus 2000:
”Jag var ju på plan då och måste säga att denna match skulle sluta sådär, det som hände då har aldrig upprepats igen. Klart att vi ville och kunde vinna matchen ändå, för när vi återvände på plan efter avbrottet så gick det faktiskt att spela, men det abnorma var väntetiden, en riktig evighet (74 minuter, mellan första och andra halvlek). När vi då återvände för spel så hade vi inte längre kvar den glöden som vi hade i början. Men det är klart att man hanterade denna match på ett onormalt sätt.

collina-perugia-juventus

Framtidens mästare i Juve:
“Jag tycker att de två mest intressanta pojkarna som vi har bland ungdomarna i ”allievi nazionali” är Vitale och Romagna, båda födda 1997, och jag föreslår att följa dessa två talanger mycket noga i framtiden. En är mittfältare och den andre en centralspelare.  De har allt som behövs och jag hoppas de en dag kommer till A laget då de båda har personlighet och kapacitet för att verkligen nå långt. Beltrame, en annan duktig talang är ännu inte riktigt redo för den stora scenen, men han har stor kvalité och ett mycket bra skott, vi har fyra spelare i första laget och de kommer alla säkerligen snart till serie A.”

Pessotto1

Om Ogbonna:
“Jag råkade träffa honom helt nyligen i en restaurang som ägs av en av de mest historiska Torinofansen här i Turin och måste få säga att jag lyckades skapa mig en bra bild av honom efter det. För just där bland alla andra så deklarerade han att Juventus är det starkaste laget av alla och att säga en sådan sak på ett sådant ställe är inte enkelt. Det är en genuin grabb, tycker att han fotbollsmässigt är väldigt stark och har en profil som passar in i Juve, det återstår att bara se vad som händer framöver….”

Om Pogba:
“Det är en verklig top-player, en grabb född 93, som spelade hela sin första säsong på ett alldeles strålande sätt, medveten om att andra spelare, som bland annat Nedved och Zidane behövde mer tid på sig för att verkligen förtjäna den svartvita tröjan…
Jag var på en middag tillsammans med honom när laget var i Peking, man frågade mig att gå ut med honom en kväll och det som slog mig framför allt var att han redan talade en mycket bra Italienska, han hade redan alla funktioner på mobilen och datorn på Italienska och sade att detta var det bästa sättet att lära sig fort, det får dig att förstå många saker. Hoppas han stannar hos oss…länge, länge, länge, och hoppas verkligen att han en dag kommer att vinna guldbollen.”

Fino Alla Fine!
/Lorenzo