Pepe på scenen i Juventus Summer Village i Chatillon idag!

Idag var det dags för Simone Pepe att kliva upp på scenen i Juventus Summer Village i Chatillon och intervjuas av DJ Nana och Cristina Chiabotto;

-Hur mår du Simone?
”Jag mår bara bra. Håller på med Rehab, allt går jättebra.”

– Hur upplevde du fansens tillgivenhet under din skadetid?
”Som jag redan har sagt, en fantastisk sak för när du är borta från plan är det aldrig lätt. Jag vill tacka Juvefolket, klubben och alla mina lagkamrater som alltid stått mig nära. Grazie.”

-Hur går det med att vara pappa?
”Som pappa går det bra. Det är den största glädjen i mitt liv, helt fantastiskt för en dotter förändrar ens liv. Sedan de professionella glädjeämnena: förra året så gav mina lagkamrater mig det, för två år sedan var jag också med, så mitt liv går med fulla segel, och detta är viktigt.”

Simone Pepe, hans dotter och Matri

– Nästan alla dina lagkamrater vill dela rum med dig, men finns det någon speciell som du skulle vilja dela den med?
“Med alla, för jag trivs med alla och de trivs med mig. Har emellertid ett speciellt förhållande med Storari, Peluso, Matri, Vidal och Quagliarella. Det är tre år som vi är tillsammans. Men jag har en särskild rapport med alla, jag trivs med alla och de med mig, detta är viktigt, detta är gruppen i Juve.”

– Du var mycket närvarande även när du var skadad. När bussen anlände var du redan på plan. Var det ett annat sätt för dig att säga; jag är med, jag är här.
“Ja, detta var en mycket viktig sak för mig, för de var mig nära och jag i de viktigaste momenten i en match, där jag bytte denna närhet med dem. Många gånger drev de med mig för att jag alltid var först och sade till mig; ”Vad gör du här? Uppvärmning?”. och jag svarade: ”Nej, tyvärr!”, och de drev med mig för detta.”

– Vilket värde hade Vidals gest i matchen Juve-Palermo? Då han kom upp till dig för att ge dig en stor kram…
”Ett mycket speciellt värde, framförallt i ett sådant svårt ögonblick; en kram från din lagkamrat, från hela laget, de som tackade mig genom intervjuerna, de som gav mig en kram efter matchen… det är en sak som går över fotbollen, en speciell tillgivenhet som är så viktig för mig och det är för det jag vill tacka alla.”

– Om du tittar tillbaka, på tiden i ungdomslaget, i Teramo, Lecco, Palermo, vad har förändrats? Och vad har stannat kvar av Simone Pepe?
“Den största turen är att jag alltid förblivit den jag är. Jag var så när jag var 18, kanske värre, och jag har förblivit så vid 30 år… det är min stora tur. Jag har alltid varit en ganska så ödmjuk grabb, jag tycker om att vara tillsammans med mina kamrater, lever med laget, omklädningsrummet för mig är det livet, och jag tror att detta har varit min styrka i alla dessa år.”

– Vad tycker du egentligen om Matris blommiga skjorta?
”No comment, den går inte ens att titta på. Han utnyttjar den bara för att han är så snygg, och då inbillar han sig att han kan sätta på sig vad som helst!”

– En fråga som vi ställt till alla som kommer upp på scenen. När du spelar en fundamental match, finns det en person som gör att du blir ännu starkare och mer laddad än vanligt och som du skulle vilja att denne kom på matcherna?
“Säkerligen min sambo och min dotter. Nu kan jag inte vara utan henne mer, jag kan inte vänta med att få ha två dagar för att kunna återvända hem för jag står inte ut längre med att inte se henne. Men innan var det min pappa som följde alla matcherna, han var en referenspunkt för mig och jag var mycket lycklig över att han kom till stadion.”

– Hur skulle du beskriva din tur?
”Jag är mycket turlig för livet har lett åt mig, jag har det finaste arbetet i världen. Jag vill inte hyckla om det, jag har en lön som tillåter mig att leva gott, så jag är fullständig medveten om att jag har haft en jäkla tur… sedan har jag en underbar familj och jag spelar i Juve.”

Pepe med Quagliarella och Vidal - Campioni

– Under dessa år i Juve, vilket ögonblick var det mest känslofulla som du upplevde med dina kamrater?
“Den första Scudetton, dagen innan i Trieste. Jag är inte en som känslomässigt hetsar upp mig så lätt, men där riskerade jag verkligen att börja gråta. Men sen fick de mig att fly när de invaderade planen, så jag fick aldrig tid till det egentligen.”

Tack till Simone Pepe…
“Tack ska ni alla ha och en stor kram till er alla.”

Grande Simone Pepe, Bentornato!!!
/Lorenzo