Peluso: ”Konkurrens? Jag drar mig aldrig tillbaka”

Chatillon den 21 juli 2013
Alessandro Matri lånar en kamera och fotograferar Federico Peluso som är omringad av journalister. Försvararen ler åt Matri och säger med ett skratt i rösten: ”Vi är en stor grupp, det ser man också när man ser dessa saker.”

Den före detta Atalantaspelaren, på sitt första träningsläger med Juve är en av Contes verkliga ”jollyspelare”. Han säger följande:
”Försvarare eller en ytter på mittfältet spelar ingen roll, det viktiga är att man alltid är redo.” Ankomsten av Ogbonna och en ytter som Zuniga eller Kolarov riskerar att ytterligare minska hans speltide och utrymme i laget. ”Ni frågar mig om jag är rädd för att bara bli en slags maskot? Absolut inte, Moder natur har kanske inte gett mig stora tekniska kvalitéer, men som kompensation så har jag en överflödig orubblighet. Vår misters val baserande sig på hur vi jobbat och tränat och jag är säker på att jag kommer att få min plats precis som i den föregående säsongen.”

Liksom Padion så blev Peulso djupt imponerad av Tevez: ”Det är densamma som man sett på TV, men det som förvånar mig oerhört mycket är hans professionalism: drar hela tiden gruppen med sig, är ett exempel för de yngre. Ja, Carlitos, Llorente och Ogbonna kommer att ge oss en riktigt stor hjälp för att kunna vinna Lo Scudetton igen och att försöka förverkliga vår dröm om Champions.”

Fino Alla Fine!
/Lorenzo