Paul Pogba svarar på frågor genom Juventus Google+ sida!

Idag bjöd Juventus på ett helt nytt koncept för att göra reklam för sin Google+ sida. Man lät journalister/fans få chansen att genom Googles Hangouts fråga Juventus nyblivna världsmästare och unga fransman Paul Pogba. Här kommer videon:

Pogba pratade om allt från hans personliga åsikter, om musik, maten, samt om hans hobby men också om fotboll såklart, som nu senast med U20-VM och hans speciella sätt att slå straffar på. Översatta frågor och ”svar” av Pogba följer nedan:
– Min fråga handlar om ditt förhållande till dina bröder. Du har ju två tvillingbröder, båda fotbollspelare. När ni var barn var er gemensamma dröm den att en dag spela tillsammans i ett lag, kanske i ett lag som Juve? Och vem var den bästa av er egentligen?
“De är bättre än mig så jag måste jobba mer på det. Jag har aldrig spelat med dem och hade gärna velat göra det en gång, om det går. Detta är min dröm, för ända sedan jag var liten ville jag spela med dem.”

– Finns det en speciell ritual, en typ av musik, som du lyssnar till innan en match?
”R & B, fransk musik, lite italiensk musik, men lite, varje gång, när de andra spelarna också gör det.”

– Platini, Deschamps, Zidane, Thuram och Trezeguet. Under bara 20 år så har det bästa av den franska fotbollen passerat genom Juve. Har du aldrig tänkt på din karriär i dessa termer? Är du redo att skriva ett nytt franskt namn i Juventus historia och i fansens hjärtan?
“Jag har spelat i ett år med Juve och jag är mycket nöjd, framförallt för att vi vann mästerskapet. Jag hoppas bli lika stor som Deschamps, Thuram, Zidane… men vet att jag måste jobba på mer och fortsätta på den vägen.”

– Du slog ju en straff på ett väldigt speciellt sätt under VM. Vad fick dig att göra detta?
“Jag såg lite på Messi och lite på Neymar, jag gjorde en mix av det och gjorde en “Pogba”. Jag tog verkligen tid på mig och gjorde mål. Så jag är nöjd med det och vill fortsätta med det.”

– Vill veta vilken som är din favoriträtt och om Conte låter er äta det ni vill och om du kan bre på…
“Nej, nej… jag tycker om många saker men här i Italien så måste man alltid äta pasta med tomatsås och pasta med purjolök. Men jag tycker om att gå på restaurang…”

– Din favoritspelare i Juve, såhär, rent generellt?
”Det finns många spelare, Zidane, Del Piero, Platini, som jag sett på YouTube. Jag har inte en favorit, jag tittar på alla spelarna: Ronaldinho, Ronaldo, Zidane, Messi, Cristiano Ronaldo. Försöker ta lite från varje spelare, deras starkaste punkter och sedan under träningarna sätta dem i praktik och att bli bättre på det.”

– En spelare i dagens Juve?
“Pirlo, hans fot. En dag hoppas jag kunna skjuta som han och göra samma rörelser och steg.”

– Hur upplever du denna förändring i popularitet, känner du fansens hängivelse och på vilket sätt hjälper dig folket i Turin med utvecklingen?
”Jag har aldrig sett sådana fans förut, de är mycket med oss. Det tycker jag verkligen mycket om. Det är inte som i England. Fansen är alltid med oss, när vi vinner, när vi förlorar och detta är en mycket viktig sak för oss spelare och för laget. Det är en sak som glädjer en väldigt mycket. Livet i Turin är lugnt, det gillar jag. Men jag kan inte shoppa omkring, för det finns folk som… hahaha… ja, ni vet. Jag kan göra något foto, men när jag är med familjen så håller jag mig lite avsides.”

– Finns det något som verkligen har förvånat dig sen du kom till Turin?
“Vädret, det är härligt. Jag gillar nivån på fotbollen i Italien, för det är verkligen svårt att göra mål här, så det är en sak jag gillar. Om jag spelar med landslaget eller med ett annat lag så är det lättare för mig. Detta är en sak som förvånade mig väldigt mycket.”

– Liknar Turin en fransk stad?
“Jo, men inte som i England, där det är kallt och där finns det inte restauranger som i Italien. Så jag föredrar Italien.”

– Vilken är din kompanjon i U20-landslaget som kommer att komma fram först?
“Jag tänker att det finns 2-3 spelare: Lucas Digne, Sanogo och Kondogbia, som spelar i Sevilla. Jag tror att dessa tre kommer att nå mycket långt.”

– Vad är det som inspirerar dig mest för att spela riktigt bra?
“Att vi måste göra mål är det viktigaste, för om vi inte gör mål så kan vi inte vinna heller. Det är en viktig sak, som jag tycker om. När jag gör ett mål, så vill jag göra fler, för det är en känsla som jag inte kan förklara, det är en fantastisk sak.”

– Vilken grupp fann du i Juve? Vem är ledaren i omklädningsrummet?
”Leader… alla. Sen finns det spelare som gör grupp, som Pepe, Mirko och Marco Storari. Sen finns det Vidal, även om han är tyst, en blick räcker från honom. Sedan har vi Lichtsteiner. Det finns folk som gillar att dansa, som mig, Asamoah och Marco. De andra fotograferar eller filmar.”

Paul-Pogba-U20

Fino Alla Fine!
/Lorenzo