Marotta och Conte talar ut om Juventus förutsättningar i Champions!

Lottningen bjöd som väntat på mycket tufft motstånd i Champions. Av åtta grupper så fanns det en som samlade tre av åtta kvartsfinalister från förra säsongens upplaga av Champions League. Resterande grupper hade maximalt en kvartsfinalist och givetvis var det Juves grupp som var den med tre lag. Juventus, Real Madrid, Galatasaray och FC Köpenhamn i en grupp innebär att Juventus kommer att ställas mot tre helt olika motstånd. Ett superstarkt Real Madrid med bland andra Cristiano Ronaldo och Gareth Bale i spetsen, ett Galatasaray som med Drogba, Melo och Sneijder absolut kan bjuda på stordåd samt ett FC Köpenhamn som Juventini i Sverige jublar över att få möta då de får chansen att se sin älskade dam på nära håll.

Marotta och Conte intervjuades kort efter lottningen var färdig och direktör Beppe sade följande:
”Vi kommer att stå emot alla på lika villkor även om vi antagligen kommer att tävla med Galatasaray om vem som kommer att gå vidare från gruppspelet. Hur mötet mot Real Madrid går beror mycket på hur spelschemat och dagsformen ser ut. Vi har en fördelaktig historik mot Real, men Ancelottis ankomst kommer säkert att göra saker och ting mer komplicerade för oss.

Galatasaray är ett utmärkt lag. De var tillsammans med oss i förra årets kvartsfinal och de har precis vunnit den turkiska supercupen. Vi kommer att ställas emot en magiker i Terim [Galatasarays tränare] och spelare som Felipe Melo, Sneijder och Muslera i en stekhet atmosfär. Vi visste att det skulle bli jämnt och att där fanns potentiella farligheter i varje grupp. Vi kommer att göra vårt allra bästa.”

En otroligt försiktig Marotta alltså som visar en stor respekt för Real Madrid. Faktum är att han som direktör och första ansvarig för övergångarna säkert ser på stora skillnader då han i princip måste sälja för att köpa, medan Real kan betala närmare 100 M € för en spelare. Faktum är ju att Gareth Bale själv kostar lika mycket som närmare 70 % av vad Juventus har investerat för hela sin bästa elva.

Contes tankar:
”Real är bland favoriterna att vinna trofén och de är även historiska europeiska rivaler till Juventus. Att ta sig an en så ansedd klubb kommer att vara väldigt motiverande för oss. Galatasaray är ett lag att frukta, de har betydliga kvaliteter och kan räkna med en stekhet atmosfär när de spelar hemma. Vi lärde oss om dansk fotboll från förra årets erfarenhet mot Nordsjaelland och vi vet att vi även måste vara alerta mot FC Köpenhamn.

Tvärtemot förra säsongen så är vi nu helt medvetna om vad som väntar oss; känslorna som man upplever och svårigheterna som man får utstå när man ställs emot världens bästa lag. Vi kommer att ta oss an turneringen med större erfarenhet och medvetenhet, men även med en precis idé i huvudet. Europaspelet måste representera en dröm som vi jagar medan vi vet att ju bättre vi presterar för att hålla resan vid liv desto mer kan vår personlighet utvecklas.”

Conte är som vanligt väldigt rak på sak. Han vill inte förutspå några resultat utan påpekar sina motståndares styrkor samtidigt som han lyfter fram att han vet vad hans Juventus går för. Vill man vinna så skall man jobba hårt…

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham