Marco Storari: ”Gigi är alltid nummer 1”

Juventus andramålvakt Marco Storari som alltid har varit en viktig man i Contes Juventus och året innan Conte tog över var idag på plats vid prisutdelningen till Tour Val d’Aosta/Mont Blanc. Media har talat om att Viola velat köpa Storari och då har man även talat om att Juventus har varit beredda att involvera Storari i ett eventuellt bud för att köpa Jovetic. Innan det talade media om att Storari inte ville fortsätta vara andrakeeper i Juve utan att han istället ville gå vidare och spela som förstamålvakt i ett mindre lag i Italien. Marco nekade dock detta genom att lämna ett lugnande meddelande till fansen via sociala medier. Storari fortsätter att tala varmt om Juve och visa att han är en del av projektet och det fick vi smaka på under intervjun efter prisutdelningsceremonin:
”Vi kommer att starta säsongen som favoriter, och det mestadels eftersom att vi påbörjar mästerskapet som mästare två år på raken. Vi har köpt några utmärkta spelare men det är vad som händer på plan som verkligen räknas och vi kommer att ge allt för att försöka vinna.
De som har varit här i ett år eller två är vana vid tränarens arbetssätt. Inledningsvis kommer det att vara lite mer kämpigt för de som precis har anlänt. Det är dock bara en fråga om att bli van vid det. Det är så tränaren vill att vi skall arbeta och intensiteten kommer att hållas hög hela året ut. Vi har en fantastisk fysisk form och detta arbete är anledningen till det.”

Marco talar utav erfarenhet och det är alltså fjärde säsongen som han kommer att dra igång i BiancoNeri. Jag minns själv när jag var på plats när Marco spelade sin första säsong i Juve i en träningsmatch mot Hamburg. Marco Motta och Marco Storari var på plan samtidigt. Det blev en tystnad på plan samt läktaren och jag skrek ”MARCOOO”. Storari tittade åt mitt håll, medan Motta ignorerade, då skrek jag ”MOTTAAA”. En ganska så rolig incident som inte bara jag själv skrattade åt, utan Storari själv och andra i publiken också. Han har helt klart en sympatisk karaktär. Jag hoppas helt klart att han stannar då han inte bara är en fantastisk andramålvakt, utan även för att han passar perfekt i truppen och att han alltid står nära Gigi. Han fortsatte och avslutade intervjun med följande ord:

”Precis som förra året så har fansen varit fantastiska och det kommer de att vara. Vi är glada över att ha våra försäsongspreparationer här eftersom att vi känner oss hemma.
Jag såg en del av Confederations Cup och gratulerade Gigi för de räddade straffarna. Han spelade hela året och Italiens tredjeplats är även hans förtjänst. Jag läser att han har fått en del kritik, men frågar ni mig så är Gigi alltid nummer ett.
Jag är glad och skattar mig som lycklig för att jag får representera Juventus. Jag har ytterligare ett år kvar på mitt kontrakt och har inga problem med att stanna kvar.”

Grande Marco Storari, tack för dina väl valda ord. Här kommer även några bilder från eventet samt en video med intervjun kära läsare!

[fbphotos id=10151776357079603]

 

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham