Marchisio: ”Vi är redo för Supercoppa!”

Marchisio: ”Inget alarm, vi är redo för SuperCoppa. Vi vill vinna den igen. Man spelar i Rom men vi är “Campioni d’Italia”. Tevez och Llorente är stora.”

I morgon är det final i SuperCoppa Italiana och Gazzetta dello Sport skriver om Claudio Marchisios känslor inför matchen:
”Om Juvefolket borde vara oroliga inför matchen? Lugnt, vi är där. I USA så vann vi inte? Jag lägger märke till att Juve alltid skapar stora nyheter, att inte vinna är överraskande för en klubb som vår. Men de första tre veckorna behövs för att preparera en hel säsong. Vi har jobbat väldigt mycket, hårda träningar som behövs i framtiden. Inget alarm, vi är redo att spela SuperCoppa. Omkring mig så ser jag bara motiverade spelare.
Vi vill vinna denna trofé ännu en gång. Man spelar på Lazios hemmaplan? Ja, och ändå är det vi som är Campioni d’Italia …”

Reglerna säger ju klart och tydligt att det antingen skall vara hemmaplan för ligamästaren eller att man spelar på en neutral plan. Men med Juventus gäller uppenbarligen inte normala regler och därför säger Marchisio ifrån. Hur som helst kommer det att vara en historisk supercupfinal där coppa italia vinnaren för första gången spelar på sin egen hemmaplan. Men officiellt är det Juventus som har ”hemmaplan” då det är Juventus vs Lazio och inte tvärtom.

Det saknas inte problem och dispyter?
”Okej, låt oss säga såhär, bättre Rom än Peking. I Kina kan man ju inte ens andas, kommer ihåg hur jobbigt det var förra gången. ”

Bättre med en neutral publik i Peking eller de 60 000 på läktarna i Rom?
”Jo, sextiotusen, men många av dem är våra tifosi. Jag förväntar mig ett stort stöd från deras håll. Var vi än är så finns det alltid otroligt många Juvefans. Vad jag väntar mig för en slags match? Hård, även taktiskt sätt. Juve verkar ändå ha något mer? Se upp, för förra säsongen så vann vi bara en gång på fyra matcher mot Lazio. Och framför allt, de eliminerade oss från Coppa Italia. Vi hade också mycket otur med dem, då vi alltid spelat bättre och skapade fler chanser, men till slut är det ju resultatet som räknas.”

Om det kommer att bli Tevez match?
”Carlitos är en grande, men hoppas att det framför allt är Juves match. Llorente befinner sig i en kris? Vissa kritiker överdriver. De första matcherna så visade spanjoren vissa brister, även taktiska? Lugnt, han kommer från ett år där han nästan aldrig fick chans att spela, han lämnade Spanien för en helt annan typ av fotboll. Det tar sin tid att smälta in vår fotboll, för här är taktiken avgörande, nästan uppbragd. Fernando har bara behov av lite tid för att kunna anpassa sig, jag är säker på att det inte blir några problem. Det är en stor spelare och ett stort värv för oss.”

Fino Alla Fine!
/Lorenzo