Luciano Moggi talar om Carlos Tevez och annat…

Luciano Moggi passar på att uttala sig angående Carlos Tevez som sägs vara mycket nära en övergång från City till Juventus:
– “Det är en mycket duktig spelare, men absolut inget fenomen. Man måste se efter hur man tänker utnyttja honom, för han är mer en ”mezza punta” (släpande anfallare) än en renodlad anfallare. Kan passa väldigt bra ihop med Llorente. Jovetic kan man däremot utesluta. Att ta in honom nu har ingen mening om man nu inte har i åtanke att sälja alla anfallare man har. Men jag tror inte Juventus funderar på detta.”

 

Frontfiguren från den ökande ”La Triade” (triaden med Giraudo och Bettega) fortsatte därefter:
– ”Nu gäller det att sälja, man har ju ända tills nu inte sålt någon alls och det är obligatoriskt, för man kan inte ha så många anfallare i ett och samma lag. Nu står vi inför ett problem, ungefär samma som det som Milan upplevde för ett år sedan. Tevez har kvalitet och ett temperament som passar fint in för den Italienska ligan, men enligt mig, så behöver inte Juve förändra sitt lag speciellt mycket. De har redan presterat bra i Champions den sista säsongen och kan nå ända till final utan större problem.”

”Laget är bra och med Tevez så blir det bättre, framförallt för den bilden man har av Tevez, som är en spelare som också ingjuter rädsla hos motståndarna. I Italien så kommer alla de som spelar vid sidan av honom enbart dra fördelar av honom. Det viktigaste är bara att man inte påstår att han är en ”punta” (renodlad anfallare, eller spets), för det är han inte.”

Luciano Moggi hann under intervjun även säga något om både Mirko Vucinic och Giuseppe Marotta:
– “Har redan uttryckt mig flera gånger om Vucinic. Tekniskt sett är han duktig, men jag hade inte valt honom för ibland spelar han för sig själv och ibland för laget medan det som behövs är kontinuitet. Tevez är mycket bättre än honom. Men sälj aldrig Vucinic till Milan. Man ska aldrig hjälpa till att förstärka konkurrenterna och Vucinic i Milan kan bli en verklig förstärkning tillsammans med Balotelli. Det är en regel som gäller alltid och överallt. Aldrig sälja till Milan.”

”Förstår inte vilken examen Marotta skulle behöva genomgå. Han har vunnit två Scudetti… Man dömer aldrig efter om man lyckats köpa en spelare, utan efter arbetet som lagts ner i flera år. Det är inte förvärvet av Tevez som gör att man skall hylla Giuseppe, utan det faktum att han lyckats skapa ett lag som vunnit de senaste två mästerskapen. Att Marotta ska bli fenomenal beror inte på Tevez.”

Källa: Panorama

Fino Alla Fine!
/Lorenzo