Llorentes presskonferens, Chatillon, 20 juli 2013

Under dagens presskonferens var Fernando ”Lejonkungen” Llorente mannen som skulle svara på frågorna… nedan följer frågorna och nya Juventusspelarens svar:

-Ciao Fernando. Vill fråga dig två saker: fansens mottagande och Contes metoder…
”Jag hade en stor vilja att komma hit för att börja träningen med mina kamrater. Gällande fansen… det är en sak jag aldrig upplevt förut, otroligt hur man blir bemött överallt. Contes metoder är jättebra, jag är mycket nöjd med att kunna jobba vid hans sida. Jag tycker att arbetet som vi lägger ner är bra. Det är hårt, men det är så det ska vara för att man skall kunna förbättra sig.”

– Idag så såg vi att du var helvild i er match, tre mål. Har du satt ett personligt objektiv för denna säsong? Ett nummer av mål?
“Jag tycker inte om att nämna några siffror för dessa saker är inte bra för mig, det är inte bra att man lägger någon press på mig just nu. Jag jobbar på bra och om jag fortsätter såhär kan jag göra mycket bra ifrån mig.”

– Hur går samarbetet med Tevez? Känslan man får är ju att det redan finns en bra dialog mellan er.
“Bra, bara bra, ärligt talat så trivs jag bra med alla anfallarna. Tevez är en stor spelare och jag är mycket nöjd med att finnas vid hans sida.”

– Varför valde du just det italienska mästerskapet då det ofta varit svårt för spanska spelare att lyckas där?
“Jag valde detta för jag ville spela med Juve. Detta är för mig det allra viktigaste, jag tycker att det är en jättestor klubb och tror att jag kan förbättra mig här.”

– Vad var det första som Conte frågade dig inför träningarna och småmatcherna?
”Först och främst att lära mig de rörelserna som alla anfallare gör, för de har ett eget sätt att jobba på som jag måste lära mig. Sakta men säkert så blir det bara bättre. Nu återstår det bara att fortsätta med att jobba hårt.”

– Tevez vill hämta Champions till Turin. Har ni pratat om det? Är ni medvetna om detta stora ansvar?
“Ja, tror att det viktigaste objektivet för oss är att vinna tredje Scudetton i rad. Champions är en dröm för oss alla, och vi jobbar för detta, för att kunna göra vårt bästa för det. I Champions måste vi gå steg för steg, vi vet att varje match är svår, vad som helst kan hända och vi bör inte sätta någon press på oss själva. Jag tror mycket på vårt lag, tycker att vi har ett mycket starkt lag. Landslagspelarna har ännu inte anlänt och ändå är vi redan mycket starka!”

– Det italienska mästerskapet har alltid varit svårt för spanska spelare, bara Luisito Suarez har gjort bra ifrån sig i Italien. Har du funderat över detta? Varför skulle det för just dig vara annorlunda?
“Jag tänker inte på detta. Bara på att jobba hårt, att göra mitt allra bästa så att mister kan använda mig, inget annat. Jag tror att jag kan göra bra ifrån mig i den italienska fotbollen, som jag tidigare sade, och jag känner mig lugn för det.”

– Hur fann du fansens mottagande och hur viktigt är fansen för en spelare?
”De är mycket viktigta. Som jag sade innan, har aldrig sett ett sådant mottagande förut, det är otroligt allt detta. Man välkomnas överallt, på alla möjliga platser, en sak som verkligen överraskade mig. Jag är mycket nöjd med att ha sådana fans.”

– Om du tänker tillbaka, ett år sedan, hur mår du nu? Känner du att du är en viktig punkt i detta lag?
“Just nu är jag mycket lycklig. Förra året var hårt för mig men nu så njuter jag av varje moment. Nu vill jag bara tänka på att jobba hårt för att må så bra som möjligt. Jag har en väldig vilja att börja spela på Juventus Stadium.”

– Vilket förhållande har du med dina kamrater? Trivs du bäst med de som talar spanska eller även med italienarna?
”Nej, jag är mycket nöjd med gruppen och tror att jag har integrerat mig väl med alla kamraterna. Vi har en alldeles underbar grupp, helt fantasiskt!”

– Vill du önska Vilanova lycka till?
“Ja, absolut, dessa saker är verkligen svåra för honom, det är ett mycket komplicerat moment för han och hans familj. Jag kan bara hoppas att han blir bättre och jag skickar med mycket styrka härifrån.”

– Vill veta om du har studerat? Hur många Scudetti har Juve vunnit?
”31”.

– Vem delar du rum med?
”Stephan Lichtsteiner.”

– Är han sympatisk?
”Ja, det är han.”

– Är rörelserna mer komplicerade med ett 3-5-2 eller de med 3-3-4?
“Nej, jag trivs bra med det som mister bestämmer, har inga problem alls.”

– Vad är det som slagit dig mest när det gäller Contes spelsätt? Och en annan sak: klubben söker en ytterspelare, är detta en nyhet för dig? Du kan ju göra mål med huvudet…
“Jag tycker att det laget som vi har nu redan är mycket starkt. Om de söker en ytter, jag vet inte, det är inte en sak som rör mig.”

– Contes fotboll?
“Jag tycker mycket om hur de spelar, sakta, sakta gör jag mitt bästa.”

llorente
– Med den lilla energin som ni har över när det blivit kväll, hur passerar ni er lediga tid? Har ni börjat tala om de eventuella antagonisterna i Juve detta mästerskap?
“Vi har inte mycket tid över för att roa oss med kamraterna, vi tränar jättemycket, mycket hårda träningspass. I praktiken så går all ledig tid åt för att vila upp oss. Jag läser inte så mycket tidningar. Jag vet att många italienska lag har stärkt sina lag och tror att det kommer att bli jättesvårt.”

– Vilka skillnader har du lagt märke till mellan Atletico Bilbao och Juve? Och vilka skillnader ser du mellan de stora klubbarna i Europa?
“Skillnaden är mycket stor. Juve är ett lag som man kan jämföra med Barcelona, Real Madrid och de allra bästa ute i Europa och för mig är det ett stort steg framåt gällende kvaliteten.

– Är du bättre med huvudet än med fötterna? När man ser dig spela så försöker du alltid göra en assist till din medspelare. Är det lika viktigt som att göra ett mål?
”Många gånger är det inte så att jag föredrar en assist, men det händer att jag passar istället för att skjuta direkt. Jag tror jag borde skjuta mer på mål när jag får tillfälle till det.”

– Och detta är vad Conte sagt till dig?
“Ja, det är en av de saker han sagt till mig att göra. Det finns många andra saker där jag måste förbättra mig, nu har vi ju börjat på det och jag har tid på mig för att jobba för att kunna bli bättre.”

– Är du starkare på huvudet än fötterna?
“Det är två saker som jag tror går bra, jag vet inte riktigt.”

– Du har ju spelat med Susaeta och Muniain de senaste två åren. Hur viktiga var de för dig?
“Ja, det är två spelare som de senaste åren har förbättrat sig mycket. För två år sedan så spelade vi en underbar fotboll, vi spelade mycket bra tillsammans och de är verkligen två bra spelare.”

– Hade du tyckt om att två sådana spelare i Juve?
“Här har vi spelare på dessa nivåer. Som jag sade tidigare, vi har ett mycket starkt lag utifrån alla aspekter och jag är mycket nöjd över att få kunna spela vid deras sida.”

– Vem är hårdast som tränare, Conte eller Bielsa?
“Det är två olika tränare. På vissa saker är Bielsa hårdare och på andra Conte. I verkligheten är jag nöjd med att vara här, jag gillar mer Contes träning och hoppas att få kunna fortsätta att jobba lika hårt som jag gör nu.”

– Vilket lag är det som förstärkt sig bäst av Juves motståndare i Italien? Vilka kan vara era huvudsakliga motståndare? Fiorentina, Inter, Milan?
”Jag vet inte, har ingen aning. De ni nämnde är lag som förstärkt sig ordentligt. Det är nog för tidigt att säga vem som kan vara det. Vi måsta avvakta för att förstå bättre.”

– På klubbnivå, är Tevez den starkaste spelaren som du har spelat med i anfallet? Tror du inte att om att spela med honom kan du bli ännu bättre och göra fler mål jämfört med tiden i Bilbao?
”Ja, här har jag mycket starka kamrater i anfallet, det kommer inte bli lätt att spela. Sen är det upp till mister att bestämma.”

– Du är en av de få stora spelare som gått med på att spela i Italien. Varför? Är du inte rädd för att spela i en liga på en lägre nivå?
”Jag tror inte denna liga är på en lägre nivå. Den Spanska ligan, som det italienska mästerskapet, det engelska, är väldigt lika. Tror inte att det är sämre här.”

Fino Alla Fine!!!
/Lorenzo