Llorente: ”Det är inte sant att Conte är missnöjd med mig!”

Llorente till ”El Larguero”: ”Sammansmältningen med laget går framåt, det är inte sant att Conte är missnöjd med mig!”

Det Spanska landslaget befinner sig just nu i Ecuador för att spela en vänskapsmatch, och där blev Fernando Llorente intervjuad av radioprogrammet ”El Larguero” på kanalen ”Cadena Ser”. Nummer 14 i Juve började med att svara på de frågor som berörde hans återkomst till landslaget efter det att han har varit frånvarande i mer än ett år:
”Jag är mycket lycklig att få kunna vara en del av denna grupp igen och att få återse mina gamla kamrater. Den tiden som jag varit borta från “Selección”, har varit lång. Ibland verkade det som det aldrig skulle ta slut. Vi har gjort en lång resa tillsammans för att komma ända hit, men jag är nöjd ändå.”

Sedan så koncentrerade sig frågorna mest på hans nya erfarenhet med Juventus:
”Detta kommer att bli ett viktigt år för mig, också med tanke på VM i Brasilien 2014. Varje spelare söker det som är bäst för honom och för mig så var Juve och att att kunna få spela i Italien och Serie A det allra bästa valet. Nu måste jag bara vänja mig vid förändringarna. Det tar förstås sin lilla tid, men i Juve har de tagit emot mig mycket bra och jag börjar integrera mig i laget på allra bästa sätt. Dessutom är jag oehört tacksam för att mina kamrater i laget hjälpt mig på alla möjliga sätt!”

Llorente tillbaka i det spanska landslaget med vännen och kollegan Casillas

Lejonkungen fortsatte därefter intervjun genom att tala om taktik:
Mister använder mig som en anfallare i en 3-5-2 formation. Jag försöker förbättra mina rörelser och samspelet med de andra i laget. Det går bara bättre efterhand, nu gör jag saker jag aldrig tidigare gjort. På söndag är det final i SuperCoppa mot Lazio och jag har en enorm vilja att påbörja mästerskapet.”

Till slut ställdes en fråga angående artikeln som var i Gazzetta dello Sport där man skrev att Conte skulle vara besviken över Llorentes progress i Juve:
”Det är absolut inte sant, det är bara lögner. Conte är nöjd med det jag gör. Det har varit en mycket hård och jobbig försäsong, vi har arbetat väldigt mycket och jag gör allt jag kan för att komma in i lagets nya spelmönster.”

Fino Alla Fine!
/Lorenzo