Live Chatillon – STORARI på Summer Villages scen: ”jobba, jobba, jobba”

Det var mycket folk igår för att möta Marco Storari i Summer Village där han fick svara på frågor från Cristina Chiabotto och DJ Nana.
– Hej Marco, hur mår du?
”Trött”

– Berätta lite om hur målvaktsträningen är.
“Jobba, jobba, jobba och till slut, jobba”

– Menar du att man måste jobba?
“En del.”

– Varför valde du att bli målvakt?
”Det valde jag redan som liten, min pappa var målvakt i ett amatörlag och denna passion har jag fått av honom.”

– Du är ju lite av en “omklädningsrummets man”. Förutom något råd, till de yngre även en örfil någon gång?
“En örfil, men bara bildigt talat. Ja, det händer ofta under träningsmatcherna, tror det ingår i spelet. Kan vara att jag är lite gammalmodig av mig, men jag försöker alltid ge några råd för de behöver dem. Och framförallt, de med erfarenhet, som jag, bör göra det oftare.”

– Finns det någon risk att du skrattar ihjäl dig i rummet som du delar med Simone Pepe?
“Jo, då gäller det att få honom att hålla tyst, för han pratar alltid för två. Men… Simone är en härlig kamrat, och det är inte konstigt att alla vill dela rum med honom. Man mår helt enkelt bra med honom.”

-Tycker du om bollkanonen?
“Jo, men det är mycket svårt att träna med bollkanonen för bollen kommer jättesnabbt emot en. Som tur är så har vi inte använt den här så ofta då det alltid blåser en del på eftermiddagen, och det hade bara komplicerat det hela. Men det är ett utmärkt instrument och Filippi använder den ofta.”

– Har du någon hobby? En annan sport som du gillar förutom fotboll?
“Låt oss säga att jag inte har tid för andra sporter, och alla de fysiska småbesvär jag bär på skulle bara göra det värre. Så jag begränsar mig till att vara målvakt. Hobby, så fort jag får tid över så vill jag tillbringa den med min familj och mina barn, tycker det är bäst så.”

– Skillnaden mellan första och andra Scudetton…
”Den första var oväntad, för vi startade lite som en outsider, ingen förväntade sig det. Det var en underbar sak. Den andra var lite svårare, för nu så var vi favoriter, och att försöka sig på att bli mästare igen är mycket svårt. Skillnaderna är just dessa.

– Vilken känsla får du när du finner Peluso i garderoben? (skämt som Pepe hittade på tidigare)
“Det får en att skratta. Självklart så hittar jag honom inte där, för han har ju sitt rum och sin säng, även om det är litet. Han skulle dela rum med Pepe, men det fanns inget singelrum, så till slut så återvände vi till våra gamla rum, dvs. jag med Pepe samt Peluso med Rubinho. Vi kan säga att Rubinho lider lite grand, för de låter honom inte sova speciellt mycket, men ok, det går bra ändå…”

– En speciell person på stadion som får dig att må bra under en viktig match…
“Min fru och mina barn. Tänkte mig en svårare fråga än så…”

– Vilken var din bästa räddning och den svåraste med Juve?
“Det var så längesen som jag spelade att jag inte kommer ihåg… hahaha! Den bästa räddningen var straffen mot Chievo, för två år sedan. Det räcker. När man räddar en straff är det alltid det bästa. Man tänker bara på den.”

Fino Alla Fine!
/Lorenzo