Lichtsteiner intervjuad av JTV!

Stephan Lichtsteiner är en av de absolut mest hårt arbetande yttrarna inte bara i Juventus, men hela Italien och kanske även hela Europa. Enligt Juvespelarna är han den snabbaste i truppen och idag blev han snabbt intervjuad av JTV:
”Vi har vunnit de två senaste mästerskapen och det skulle vara både härligt och stort att lyckas vinna en tredje Scudetto på raken. Men det kommer inte att vara en promenadseger. Många lag har förstärkt genom spelarvärvningar och att tillsätta nya tränare. Med det sagt så har vi dock köpt in två väldigt bra anfallare och övriga laget har visat att de har den kvaliteten som krävs.”

Många talar om att Conte denna säsong inte kommer att slopa 3-backslinjen men att han samtidigt vill trycka fram sina yttrar ännu mer för att oftare bilda en 3-3-4 formation. Det är ju något som har använts ända sedan första dagen Conte kom och ville spela 4-2-4. Enda sättet att ha trion MVP samt trion BBC på plan och ändå ha fyra anfallare när man trycker fram är just att använda sig av en 3-5-2 formation som övergår i 3-3-4 när Juve kör full fart framåt. Licht som känner till detta bättre än någon annan säger följande:
”Mer eller mindre så är det samma taktik och formation som förr. Tränarens instruktioner till de som spelar ute på kanten har inte ändrats avsevärt jämfört med förra säsongen, man behöver springa. När du har bollen så blir du den fjärde anfallaren men du måste även vara beredd på att falla tillbaka och försvara som femte backen. Ibland så går man hela vägen till straffområdet utan att nå bollen. När det händer är det frustrerande, mest för att man använder mycket energi för att göra det. När man spelar i min position är det viktigt att man kan lita på att tränaren har en förmåga att fräscha upp.”

Rykten florerar om att yttrar kan värvas i form av Kolarov eller Zuniga och det kommenterar Licht på följande vis:
”Yttrarna har en intressant, men mycket svår uppgift i Juve eftersom att de måste jobba mycket hårt. Anledningen till att man talar mycket om yttrar är att de kan hjälpa till i rotationen av truppen under säsongen.”

Logiska och enkla svar av Licht i äkta Lo Stile Juventus anda…

FORZA Licht!!!
/Riham