Kia Joorabchian: “Tevez hade aldrig några tvivel om Juve: klubbens historia var en avgörande sak”

Turin, 27 juni 2013 – Kiavash “Kia” Joorabchian, 41 år, född i Teheran, två olika pass, med olika födelsedatum, Carlos Tevez elegante prokurator:

– Varför valde han Juve?
“För att det var det första laget som verkligen visade att de ville ha honom, och det lockade honom. Men han hade aldrig några tvivel om det.”

– Lockade honom, menar du för pengarnas skull?
”Som med alla jobb så pratar man också om pengar, men kan säga att Tevez kunde gå till klubbar som var beredda att betala tre gånger mer än Juve. Man har ju talat om det och läst om det i tidningarna, klubbar som Anzhi och Monaco, bara för att nämna några. Men Carlitos hade aldrig valt dem för han är en som spelar med hjärtat. Han ville komma till en klubb med en stor och viktig historia och stora traditioner, precis som Juve. Här spelade verkligt stora spelare och det finns fortfarande några fantastiska än idag, som Buffon och Pirlo. Lagets historia, segrarna, denna hunger som de har inför framtiden är saker som räknas. Det var så för Corinthians och Manchester United med. Accepterade City för att de hade ett ambitiöst projekt, men bara därför.”

– Även Milan ville ha honom: de är nog lite arga för detta.
“Om de är det så är jag ledsen för det, men Carlitos ville verkligen ha Juve, bara dem.”

– Efter jakten på Dzeko, Aguero, Van Persie, så har Juve sin TopPlayer, vad har du för synpunkter om detta?
“Att i den jakten så fanns även Tevez med i bilden, för detta är inte det första året som vi pratat med Juve. De sökte Carlitos även vid tidigare tillfällen, det betydde att de ville ha honom. Denna gång så satsade de genast allt på honom, och de lyckades.

– Vilket lag kommer Juve att vara med Tevez?
“Jag har sett matcherna mot Bayern, och trots resultatet, så var Juve ett av de få lag som satte Bayern i verkliga svårigheter. Speciellt i returen. De har redan ett mycket bra lag. Kanske saknade de någon för att höja kapaciteten lite, som man kanske behöver för att kunna vinna i Champions. Tror att Carlitos kan vara denna ”någon” och att han kan hjälpa dem att nå långt.”

tevez

Källa: La Stampa

Fino Alla Fine!
/Lorenzo