Juventus styrka bekräftas… av AVB, Wenger och Mircea Lucescu!

Juventus har förut varit ett otroligt fruktat lag. Storspelare runt om i världen ville representera den gamla damen, medan ingen ville möta henne. Legendariska tränare som Ferguson tog lärdom av BiancoNeri och fotbollseuropa var utan ord när Juve tre år i rad kom till Championsfinalen. Juve är idag inte på den nivån, men efter Contes ankomst och ledningsbytet har Juve äntligen börjat jobba sig in på det rätta spåret och idag är Juventus en av de största klubbarna i världen igen. Redan förra säsongen talade Guardiola, Mourinho och Heynckes gott om Juventus och under de senaste dagarna höjde flera tränare sina röster.

Tottenhamns André Villas-Boas (AVB) sade följande till Tuttosport:
”Juve har alla kort i handen för att kunna återupprepa vad Chelsea gjorde i 2012. De italienska mästarna är ett starkt lag som är tufft och kompakt och med Carlos Tevez så har de lyckats lägga grädde på moset.”

AVB tillsammans med Drogba

AVB fortsatte sedan om Carlitos:
”Kanske kan Tevez bli vad Didier Drogba var i Chelsea. Han har vad som krävs för att lyckas med det.”

Dessa uttalanden kom i samband med att tränare från europeiska klubbar samlades i Nyon för att delta i Elite Coaches Forum. Conte var självklart på plats, men där fanns även Arsène Wenger som sade:
”Juventus överraskar? Nej varför det? Det är ett topplag som redan är väletablerat vad gäller prestation på hög nivå samt trupp, klubborganisation och stab. Vi talar om ett väldigt stabilt lag som är bland favoriterna.”

Wenger med FA-cupen och PL-bucklan, 1998

Arsenals tränare sedan 1996 talade även om den italienska fotbollen:
”Jag håller inte med de som påstår att de italienska klubbarna är efter resten av Europa. Det finns inget avstånd, Milan och Napoli bör inte heller underskattas. Vi är mycket väl medvetna om att vi har bivit lottade i en välbalanserad grupp där vi kommer att spela mot Benitez, som jag har en fin rapport med, Borussia Dortmund, som är vice-mästare i Europa, samt Marseille.”

En tredje tränare som även talade om Juve var Mircea Lucescu vars Shakhtar ställdes mot BiancoNeri redan förra Champions:
”Juventus var redan ett starkt lag och nu har truppen stärkts ytterligare och blivit komplett med en spelare som Carlos Tevez. De har Antonio Conte på bänken som är en mästare och som jag har berömt för jobbet han har utfört i Turin såhär långt. Enligt min mening kommer Juventus att spela i Championsfinalen 2014.”

Mircea Lucescu med UEFA-cupen i handen, 2009

Är vi på väg att se ett lika fruktat Juventus som det lag som tog sig till Championsfinalen i 1996 på bilden längst upp?

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham