Ibra avslöjar vilka tränare som har hjälpt honom mest i karriären!

Zlatan Ibrahimovic som avgjorde bortamatchen mot Kazakhstan med ett mål efter rekordsnabba 27 sekunder är idag tveklöst en av världens absolut bästa anfallare. Med sitt 45:e mål gjorde han inte bara historiens snabbaste mål i svenska landslaget utan han lyckades även skjuta Sverige närmare VM i Brasilien och samtidigt minska avståndet till Sven Rydell (bara 4 mål mer) som just nu innehar rekordet i antal mål i landslagströjan med sina 49 mål.

Zlatans karriär är väldigt framgångsrik då han har vunnit ligatitlar i Italien (6 gånger), Holland (2 gånger), Spanien (1 gång) och Frankrike (1 gång). Han är utöver det den spelare som genom fotbollshistorien har sålts för mest pengar totalt sett. Sex övergångar har genererat övergångssummor som totalt ligger på 169 M €. Det är alltså hela 40 M € mer än vad Anelka på andraplatsen sålts för totalt.

Efter totalt sex övergångar är Zlatan historiens totalt sett dyraste spelare då han har sålts för 169 M €!

Ibra (som han kallas i Italien) har tränats av stora tränare som Ronald Koeman, Fabio Capello, Roberto Mancini, José Mourinho, Josep ”Pep” Guardiola och Carlo Ancelotti. Men frågan är vem som var den mest inflytelserika tränaren i Zlatans fantastiska karriär? I en intervju med BBC efter matchen mot Kazakhstan gav 31 åringen sitt svar:
”När jag anlände till Juventus i Italien efter min tid i Ajax så gav Capello mig omedelbart min vinnarmentalitet genom hans hårda disciplin. Med Mourinho förvandlades jag från en katt till ett lejon då han lyckades få fram saker och ting från mig som ingen annan hade lyckats med.”

Om Ancelotti sade Zlatan:
”Han är den mest fantastiska mannen jag vet, nästan som en fader till mig.”

Svaret är alltså solklart. Mou och Don Fabio var de mest inflytelserika tränarna i Ibras utveckling under karriären.

Zlatan firar Scudetton som Juventino

I Juve under Capellos ”hårda disciplin” spelade Ibra totalt 92 matcher där han gjorde 26 mål och vann 2 raka Scudetti (Juventus nummer 28 och 29). Zlatan Ibrahimovic har idag totalt 20 titlar på klubblagsnivå och vinnarmentaliteten kom givetvis från Juventus och Capello… men vem är egentligen överraskad? I Juve är ju att vinna inte viktigt, det är det enda som räknas!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham