Hjältar som talar ut – Muren och Superman!

Idag intervjuades Gianluigi ”Superman” Buffon och Andrea ”Muren” Barzagli vid olika tillfällen, men många svar var för snarlika frågor och därför kommer båda deras viktigaste svar inbakade i en och samma text. Dessa hjältar anslöt sig ju som bekant lite senare till övriga truppen eftersom att de hade varit på landslagsuppdrag. Om Confederations Cup och VM säger de Barzagli följande:
”Efter Confederations Cup var jag lite sliten. Men jag vill spela hela tiden. Om jag kommer att arbeta annorlunda denna säsong inför VM? Det tror jag inte. Intentionen är att aldrig ge upp något. Det är svårt att tänka på VM när vi har en så fullspäckad säsong framför oss. Jag prioriterar först och främst min klubb och när det är rätt ögonblick så kommer jag att tänka på landslaget.”

Barzagli - Given nummer 15 i Juve och Gli Azzurri

Buffon talade om Juventus nyförvärv:
”Jag har återförenats med ett starkare Juventus. Nu har vi ytterligare kvalitetselement och vi har tagit ett genuint steg i rätt riktning. Köpet av Tevez visar på riktigt klubbens intention. Carlos är en spelare som kan vara avgörande och det faktum att en sådan mästare som honom valde Juve är även något som vi spelare kan vara stolta över. Bevisligen så innebär hans val att vi har gjort något viktigt även på den europeiska nivån.”

Buffon upprepade även vad Chiellini sagt under sin senaste intervju genom att säga följande om hur nyförvärven har integrerats i truppen:
”De nyankomna har integrerat sig väl i gruppen och de håller sig inte tillbaka när det finns arbete som skall utföras. De har en utmärkt inställning.”

Barzagli fick även han tala om nyförvärv, nämligen nya kollegan men också nya utmanaren i backlinjen:
”Ogbonna kommer att hjälpa oss. Om man vill öka kvaliteten i ett lag så är det normalt att man köper spelare av hög kvalitet. Angelo kan bli en stor mästare och hans närvaro kommer att vara viktig inte bara under matcherna utan även under träningarna. Att en lagkamrat blir uttagen för att spela istället för en själv ser till att man kämpar hårt och ger sitt bästa. Detta är varför valet att ta in Ogbonna är det rätta.”

Jvuentus nyförvärv - Tevez, Ogbonna och Llorente

Superman som idag är 35 år vet mycket väl hur tufft Serie A ibland blir och han talade utifrån sina före detta erfarenheter samt händelserna i marknaden denna sommar om att det faktiskt kan bli en riktigt tuff säsong:
”Napoli och Fiorentina har spelat en fin fotboll sedan ett år tillbaka och de har gjort spektakulära framsteg. Jag tror att spelarna som valt att komma till Italien för att spela där även har samma slutsatser. Vårt spel förbättras.
Milan är kompetitiva även utan att göra större investeringar i marknaden då de redan har spelare som tillåter dem att vara bland de främsta utmanarna. Inters bästa värvning har varit deras tränare och de har redan en bra grund att stå på med sex eller sju unga och duktiga spelare. De kommer snart att återgå till att vinna.
Annars så har Napoli förstärkt sin trupp och rekryterat en vinnare till tränare. Han är någon som jag har en stor respekt för, en stor proffessionell person som vet vad som behövs för att man skall vinna.
Fiorentina har även värvningen av Beppe Rossi, som om han ”klickar” med Gomez kommer att utgöra ett anfallspar på internationell nivå.”

Trots Buffons fina och upplyftande ord till rivalerna avslutar han med följande:
”Det kommer inte att bli enkelt att återigen vinna vår titel. Faktum är att det i år kommer att vara ännu svårare än de gångna två åren. Men att våra rivaler har förstärkts kombinerat med Contes orubbliga insats kommer bara hjälpa oss att fortfarande vara hungriga och fullt fokuserade.”

Scudetto 31, vågar man önska liknande scener denna säsong?

Grabbarna vet vad som gäller för att slå ner de ständigt hotande rivalerna, det är viktigt att veta både att rivalerna är starka och att vara självsäker i de egna förmågorna!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham