Giuseppe Marotta vill ha reformer inom den italienska fotbollen!

Juventus verkställande direktör Giuseppe Marotta var på plats i den 39:e upplagan av den årliga ekonomiska konferensen Ambrosetti Workshop i Villa d’Este (bilden) i staden Cernobbio. Han tog då chansen att tala om vad som behöver ändras för att den italienska fotbollen inte skall halka ännu längre efter övriga Europa:
”Den varierande skattepolitiken i andra länder straffar den italienska fotbollen. Dessa behöver harmoniseras för att annars så skapas en ojämlikhet och detta är varför jag hoppas att UEFA ingriper.”

Italiens skattepolitik just nu innebär att Juventus måste betala 50 % skatt, dvs man betalar samma summa till staten som den summa man ger till spelaren om det exempelvis handlar om spelarlöner. Men Marotta stannade inte där utan fortsatte om reformer som han tycker att Italien själv också måste göra:
”Det är essentiellt att den italienska fotbollen genomgår en reform där man börjar med fotbollsarenorna som är i hopplösa skick. Vi behöver en ny lagstiftning med avseende på arenorna eftersom att en av anledningarna till att vi halkar efter övriga länder just är skillnaden i vad intäkterna från arenorna.”

Juventus Stadium står som ett ståtligt exempel i detta fall. Första arenan som byggs och ägs av ett lag och en toppmodern arena som denna säsong kommer att vara platsen där Europaleaguefinalen spelas. Med en stor erfarenhet om vad en byggnation av ny arena innebär så kunde Marotta tala även om detta:
”En modern arena är en del av klubbens tradition, vilket är välkomnande, representativt och säkert. Detta är alla förutsättningar för en bra arena.”

Känslan inför första landskapsmatchen på Juventus Stadium?
”Vi hoppas att Italiens match på Juventus Stadium kan vara avgörande för kvalificeringen till VM. Att vara värd för landslaget på Juventus Stadium är verkligen något att vara stolt över.”

Eftersom att Marotta talade så blev det oundvikligt att inte nämna den uppkommande matchen mot rivalen Inter:
”Det kommer att bli en viktig prövning för oss mot ett lag, med en helt ny look, som kommer att göra en fin säsong. Jag känner Mazzarri mycket väl, han är mycket bra på det han gör och han har alltid lyckats ge nytt liv i miljön omkring sig. Inter kommer denna säsong att vara involverade i kampen om Scudetton och de bör anses vara bland favoriterna.”

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham