Giampiero Boniperti: ”Championstiteln vore en fin födelsedagspresent!”

Giampiero Boniperti fyllde idag 85 år.  Den före detta anfallaren som representerade Juventus vid 444 officiella tillfällen under 1946-61 och som gjorde hela 178 mål var en fantastisk spelare men även en riktig gentleman och en fantastisk människa. Han var otroligt lojal (representerade bara Juventus och Gli Azzurri) och idag blir Giampiero inte bara ihågkommen för målen och hans 5 ligatitlar med Juventus utan hans ord är sådana som ekar än idag. Två välkända citat är: ”Juve är inte bara laget i mitt hjärta, det är mitt hjärta” samt ”Vinna är inte viktigt, det är det enda som räknas”.

Giampiero Boniperti 1

Idag var självklart en viktig dag för Juventus och andra som står nära Juve. Juventus hade en officiell gratulation på hemsidan och Del Piero hälsade: ”I wish you all the best President!”. Del Piero slog ju Bonipertis rekord i antal spelade matcher och självklart var det ingen annan än Giampiero själv som gratulerade Alessandro den gången.

Del Piero och Boniperti

Boniperti blev på sin 85-årsdag intervjuad av TuttoSport och sade bland annat följande:
”Om Juventus tar Championstiteln så vore det en fin födelsedagspresent. Men vi behöver inte överdriva, nu är det inte lägligt att förutspå. Jag tror att vi först måste se Tevez och Llorente spela innan vi dömer dem.”

Giampiero Boniperti 2

Alltid lika diplomatisk och korrekt så visar Boniperti att han är en man som inte drar förhastade slutsatser. Men han förklarar självklart vad hans magkänsla säger honom:
”Men Conte har visat att han vet hur han skall handskas med människor, och jag är säker på att så blir fallet denna gång.”

Grande Boniperti, jag hoppas att du får din present, det är du och alla Juventini runt omkring i världen värda.

Tanti Auguri Grande Campione!!!
/Riham