Giaccherinis agent om framtidsplanerna

Gazzetta dello Sport skriver idag om att Sunderlands italienska tränare Paolo Di Canio har ett stort intresse för Juventus och Gli Azzurris ödmjuka stjärna Emanuele Giaccherini. Andra rykten säger att det inte bara är Sunderland utan även Newcastle bland flera andra lag i Premier League samtidigt som det är många Serie A lag som är väldigt intresserade och att de är beredda att ge upp till 7.5 M €. Emanuele som exploderade och fick visa sig på riktigt i årets Confederations Cup i Brasilien blev uttagen i turneringens elva. Giaccherinis agent Fulvio Valvareggi blev intervjuad igår av TuttoJuve och han säger följande:
”Det var värkligen härligt att se honom placerad bland mästare som Neymar och Iniesta. Han visade sina kvaliteter till hela världen efter att förut bara ha kunnat visa upp dessa i Italien. På bara några år har Emanuele förtjänat en plats som en frontfigur i både Juve och landslaget tack vare hårt arbete.”

Giacch som bara fick 17 matchers eller närmare bestämt 950 minuters spel i ligan denna säsong kan med dessa siffror ses som en riktig reserv. Men faktum är att han med 3 mål och 3 assists var helt avgörande i 2 matcher denna säsong vilket alltså gav Juventus extra 4 p i ligaspelet. Conte har dessutom alltid proklamerat att Giaccherini inte lämnar så länge han är tränare. Vad säger agenten om sin klient?
”Den fantastiska prestationen i Confederations Cup gjorde säkerligen att många internationella klubbar fick upp ögonen för Emanuele, men han är mycket glad i Juventus. I Turin har man alltid respekterat och uppskattat Emanuele, så där finns absolut ingen tvekan… vi vill att Giaccherini stannar i Juventus.”

Ännu en gång visas alltså Emanueles ödmjuka sida. Många är de spelare som vid en liknande situation hade begärt en löneförhöjning eller att bli såld för att kunna visa sig. Men Giacch vet mycket väl att han är garanterad titlar och en plats i Gli Azzurris hjärta så länge han ger järnet i BiancoNeri.

Fino Alla Fine, FORZA Giaccherini!!!
/Riham