Gazzettans exklusiva intervju med Alessandro Del Piero!

Gazzetta – Del Piero: ”Juve är utrustade för att vinna sin tredje Scudetto i rad. Tillfredsställande att veta att ingen av mina tidigare kamrater ville bära nummer 10. Agnelliani eller Delpieristi? Jag vill inte skapa klyftor.”

Alessandro Del Piero blev intervjuad av journalisten Giovan Battista Olivero från Gazzetta dello Sport och nedan följer de viktigaste delarna från den exklusiva intervjun:

Framtiden
“Om jag bestämmer i december om jag vill fortsätta spela? I verkligheten sade jag bara att jag bestämmer mig efter Jul, så det är mellan den 26 december och… Ferragosto (15 augusti). Emellertid så tror jag att den rätta tiden för att ta ett allvarligt snack med mig själv är januari-februari. Kommer jag att lyssna mer på vad huvudet säger eller min fysik? Båda är nödvändiga.”

Tifosi
“Hur många tifosi som kom till Jesolo istället för Villar Perosa söndagen den 11? Jag vet inte… men många kom hit enbart för min skull.”

Ett traumatisk farväl
“Om jag frågat mig själv om jag gjorde något fel i Juve det sista året? Jag har aldrig ställt mig denna fråga.  Om det startade ett slags krig mellan Delpieristi och Agnelliani efter mitt farväl? Det är en händelse som har många och oavslutade nyanser. Det handlade om ett traumatiskt farväl som lämnade oundvikliga efterdyningar. Jag vill inte skapa några meningsskiljaktigheter för någon; de som hejar på Juve kan ju heja på Sydney med.”

Nummer 10
”Ingen av mina kamrater ville bära nummer 10? Detta var den största tillfredställelsen för mig från deras sida. Jag vill främst tacka Arturo, Pirlo, Marchisio, Buffon, alla de som verkligen hade kunnat bära den. Och jag skrattar inom mig av lycka.”

Scudetto och Champions
“Varför mitt Juve aldrig lyckades med att vinna 3 Scudetto i rad? Förr hade mitt Juve som objektiv även det att vinna Champions, som suger från dig mycket energi och vi hade ett mindre omfattande lag. Nu finns det två spelare i varje roll, i detta ögonblick så har Juve 6 anfallare. Det finns valmöjligheter. Med ett sådant omfattande lag så kan Juve lugnt försöka vinna den tredje Scudetton i rad och samtidigt tänka på Champions.  Vi tänkte hela tiden omedvetet på att försöka återhämta i mästerskapet, men för det fanns det inte tid över att göra.”

Matcher att se
”Vilken match jag hade föredragit att titta på om man samtidigt sände Juve-Milan, Real-Barcelona, Manchester United-Chelsea, Bayern-Borussia och PSG-Monaco? Om det hade hänt en sådan sak så hade jag ställt upp tre televisioner och två videoapparater. Dessa är matcher man absolut inte får missa, dels av tradition och dels för de senaste utvecklingarna. Jag beundrar verkligen Borussia; när de kämpade för att inte hamna i Serie B så hade de ändå ett av de tre högsta publikgenomsnittet i Europa, detta kallas för verklig passion.”

Messi och Ronaldo
“Om jag hade gillat att spela i par med Messi eller med Cristiano Ronaldo? Kanske med Leo för han är lika lång som mig… hahahaha. Men även Cristiano är exceptionell.”

Den störste
“Den störste mellan Baggio, Totti eller Del Piero? Vi har vunnit alla tre, också för det faktum att ni sätter ihop dessa tre namn i er debatt säger allt. Jag, Roberto och Francesco har ju haft olika banor. Sen måste man förstå konceptet om storhet. Vad innebär det att vara stor inom sporten? Att skriva historia; det finns inget som detta. Och sen finns det en annat sak, den som ligger främst; att övervinna människors hjärtan.”

Fino Alla Fine!
/Lorenzo