Gabbiadini: ”Juventus? Självklart ett objektiv för mig!”

Manolo Gabbiadini som till hälften är ägd av Juventus ses som en av Italiens absolut mest talangfulla unga anfallare. Manolo som är född 1991 och därmed bara är 21 år är storväxt och hela 186 cm lång. Han är vänsterfotad och har ett ordentligt tryck i foten när han avfyrar sina skott. Huvudspelet är han bra med då han kan utnyttja sin längd och framförallt är han duktig på att hjälpa till i defensiven vid fasta situationer. Gabbiadini som köptes till hälften av Atalanta förra sommaren lånades ut till Bologna omedelbart. Där fick han vara med från start hela 19 matcher och bytas in 11 gånger vilket innebar att han totalt fick 30 Serie A matchers erfarenhet i rossoblu. Det blev även 6 mål och 2 assists, inga överdrivet bra siffror direkt och ett målsnitt på 288 minuter per mål visar inte på en världsspelare, men Manolo imponerade spelmässigt med sin utmärkta teknik och förmåga att hjälpa laget.

Denna säsong ville han och hans agent Silvio Pagliari komma till en klubb där han skulle få mycket speltid och mycket riktigt så ordnade Juventus det. Sampdoria blev ny destination och redan efter tre matcher med Genuaklubben har han gjort tre mål. Mot Juventus i Serie A-debuten med Samp blev det inga mål, men han var väldigt vass och fick vid en sekvens Chiellini att inte alls hänga med.

Idag talade Manolo Gabbiadini till Tuttosport:
”Jag måste vara redo. Juve? Självklart är det ett av mina stora objektiv. Jag tänker göra en supersäsong i Samp för att sedan vinna något stort. Juve ville ha mig redan i Januari, men under den perioden spelade jag kontinuerligt i Bologna och jag föredrog att stanna kvar. Med tanke på min utveckling så måste jag spela kontinuerligt för att uppnå det maximala.”

Marotta gjorde bra ifrån sig ännu en gång

Juvespelarna och i synnerhet backarna talade gott om Manolo efter matchen mot Samp och bland annat sades det att han hade ställt till med stora problem. Hans svar till komplimangerna löd:
”Jag hörde om detta. Det är en ära för mig, verkligen. Komplimanger som kommer från stora mästare väger dubbelt så mycket.”

Bra på plan och ödmjuka svar… det luktar ”Lo Stile Juventus”.

Här kommer Gabbiadinis senaste pärla (sista målet i videon) mot hans gamla lag från förra säsongen:

Stort lycka till Manolo och hoppas att du får din dröm att slå in så att vi kan välkomna dig till Juventus snart!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham