Fernando Llorente: ”Juve är bästa laget i Italien och bland de bästa i Europa”

Fernando Llorente som kommer att landa i Turin imorgon för att utföra sin läkarundersökning och därefter presenteras klockan 16.00 på tisdag intervjuades av La Stampa:
”Juve är det bästa laget i Italien och är bland de bästa i Europa. Jag ser verkligen fram emot att påbörja detta nya äventyr. Jag tror på mina egenskaper och är inte rädd för att utmana mig själv i en annan typ av fotbollskultur.”

Faktum är att Fernando hela sitt liv spelat fotboll i samma stad och med samma fotbollskultur så det kommer verkligen att bli något nytt. Han jagades av många klubbar, men vilken var anledningen till att han valde Juve?
”Jag valde Juventus för att de verkligen ville ha mig. Jag talade med Conte över telefonen och det var mycket viktigt för mitt beslut att veta att tränaren verkligen trodde på mig.”

Ännu en gång visar det sig alltså att Juventus jobbade med nyckelorden tillit, respekt och målmedvetenhet för att lyckas få hem stora spelare som kunde få bättre bud och mer pengar genom att gå till andra klubbar. Marotta har verkligen rätt när han säger att situationen idag är annorlunda för Juventus på marknaden då spelarna själv vill representera den gamla damen. Nu återstår det att se vilket nummer Llorente får, jag hoppas själv på nummer 17 så att Juventus får ett nytt anfallspar med nummer 10 och 17.

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham