Fabrizio Ravanelli: ”Conte är tränarnas Messi!”

Silverräven Fabrizio Ravanelli som är världskänd för sitt ”silverhår” (varav kallelsen silverräven) representerade Juventus mellan 1992-96. Han vann då i princip allt en spelare kan vinna i en klubb utom UEFA-Super Cup och klubblags-VM. Det innebär alltså att han med Juventus vann Serie A, Coppa Italia, SuperCoppa Italiana, Champions League och UEFA-cupen (vad som idag är Europa League). Rava spenderade alla sina år i Juventus tillsammans med Antonio Conte och känner honom mycket väl. Idag är han själv också tränare. Han började ju som tränare för Juventus ungdomslag i 2011 och därmed under samma säsong som Conte blev Juves tränare. Från och med den 8 juni så är Fabrizio tränare för franska Ligue 1 laget Ajaccio.

Ravanelli med lagkamraterna, Campioni d'Europa!

Fabrizio Ravanelli blev intervjuad av Tuttosport och sade följande om Conte:
”För mig är Antonio inte bara den bästa tränaren i Italien, utan han är tränarnas Messi.”

Juventus före detta silverräv var inte bara världskänd för sitt hår, utan han blev även något av en pionjär när han introducerade målgesten där man tar tröjan över huvudet istället för att ta av den helt. Det innebar ju att han undvek gult kort (bara en silverräv gör sådär).

Ravanelli med tröjan över huvudet i Championsfinalen mot Ajax i 1996

Fabrizio representerade Lazio, men hans hjärta står närmast Juventus och i Juve är han ju självklart otroligt älskad då han bland annat var Juves enda målskytt under ordinarie tid i Juves senaste triumf i Champions som kom mot Ajax i 1996 i Stadio Olimpico di Roma. En annan final som spelas i samma stadion är ju årets SuperCoppa Italiana och om den matchen säger Ravanelli följande:
”Supercupen kanske är mer värd för Lazio än för Juventus, men jag är säker på att Conte kommer att driva sina spelare till att spela över sina gränser. Detta är antagligen hans största styrka. Juventus har en nackdel inför mötet i att de har jobbat otroligt hårt under försäsongen, men Conte kommer aldrig bara att ge upp en trofé. Jag är säker på att Juve kommer att nå sitt mål!”

Grazie grande Ravanelli för de fina orden och vi önskar dig ett stort lycka till i Frankrike!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham