Delneri: ”Tevez, en riktigt bra affär. Lycklig över att ha introducerat Sörensen och Buffon efter hans skada”

Luigi ”Gigi” Delneri som tränade Juventus under säsongen 10/11, dvs första året med Marotta och säsongen innan Conte tog över intervjuades av Corriere dello Sport. Han pratade lite om sin erfarenhet i Juve och mötet med Sampdoria, ett annat lag som haft Delneri som tränare:
“Jag upplevde två olika verkligheter, en väldigt positiv och en som kännetecknades av många svårigheter, typiskt för när det gäller stora förändringar.”

Sampdoria?
”Vi nådde ett historiskt resultat som saknades efter tiden med Vialli och Mancini; sammanhållningen var avgörande precis som gruppens styrka med Pazzinis och Cassanos kvaliteter.”

Juventus?
”Vi var tvungna att starta upp en ny era, men sakerna gick inte precis som jag önskade, vi var inte mogna för det och resultaten var inte de som fansen rättmätigt hoppades på. Men jag ångrar inget alls, jag bedömer ändå min erfarenhet som positiv och är väldigt nöjd med att ha tränat Juventus. Jag håller av att det var jag som gav Sörensen chansen, trots att han inte ens hade fyllt 18, och att Buffon återvände till världsmästarnivån igen efter hans stopp på över 6 månader på grund av hans operation i ryggen. Hans skador, lite spelerfarenhet och besvären efter att ha spelat i Europa League vägde mycket emot honom då och jag vet att han funderade på att lämna. Men vi kastade bort en massa viktiga matcher.”

Juve favoriter för Lo Scudetto?
”Efter att ha sett dem mot Lazio, så säger jag nog ja. De har kvalité och karaktär och Conte har verkligen svetsat dem samman. De äger en otrolig säkerhet som många andra lag saknar och de har förstärkt sig med intelligens. Det blir svårt för de andra att  överträffa dem.”

Delneri med kapten Del Piero

Champions League?
”Inte alltid så vinner de som spenderat mest. Spelet, personligheten och kloka investeringar kan ändra på lagets hierarkier. Tevez är en mycket bra affär.”

Kontakt med de båda ledningarna?
”Med Sampdoria ja, med bianconeri har jag ett mindre förhållande, men jag ser på Juve med stor sympati och är mycket nöjd med att ha tränat henne.”

Fino Alla Fine!
/Lorenzo