Del Piero: ”19 år i Bianconeri kan jag aldrig glömma”

Del Piero som är på en Italienturné tillsammans med sitt Sydney FC just nu var på scenen i Jesolo. Där talade han framför en skara av tusentals fans och bland annat fick Alessandro Del Piero även besvara några frågon om sitt farväl till Juventus:

– Efter matchen mot Atalanta, din sista på Juventus hemmaplan (den 13 maj 2012) tänkte du då; ”nej jag vill inte lämna” eller ”det kunde inte sluta bättre än så”?
“Efter den matchen, i verkligheten, så tänkte jag inte på något sådant, jag var så pass förbryllad att jag inte riktig kunde förstå innebörden av det hela. Efterhand så funderade jag utan tvekan på det och tänkte på bägge alternativen, för jag känner mig så väldigt bunden till Juve efter att ha spelat där i 19 år, inte en sak man slänger bort sådär utan vidare. Detta kan jag aldrig utplåna inom mig, det kommer alltid att förbli så. Sedan kan man ju också säga att det inte kunde sluta bättre än såhär… men den dagen var i vilket fall som helst en unik och speciell dag för mig och jag kommer aldrig att sluta tacka alla de som var närvarande och alla de runt om i världen som alltid hejat på mig på detta sätt.”

– Om Juve hade kallat på dig i januari, hade du då återvänt?
“Svaret är nej, har ju ett åtagande med Sydney och tänker ta det ända till slutet i april nästa år, det är säkert.”

– Om 2006?
”2006 var ett otroligt år utifrån alla aspekter. Det som hände i juli, med segern i VM, ändrade mitt liv och mina kamraters liv. Det ändrade mångas liv, för det fyllde oss med en enorm tillfredställelse och lycka. Det ögonblicket var unikt och obeskrivligt. Unikt och oförglömligt var också det som hände efteråt. Men det var ändå något som jag tog itu med, med samma energi som världsmästerskapet, med samma energi som andra år. Jag gjorde ett definitivt val och är överlycklig över att jag gjorde det; att stanna kvar i det svåra ögonblicket och att fortsätta min karriär med Juvetröjan.”

Detta sista följdes av ett vrål och varma och häftiga applåder från alla de tillsamlade åskådarna.

källa: Tuttosport

Fino Alla Fine!
/Lorenzo