Contes uttalanden från gårdagens presskonferens!

Igår, dvs dagen innan matchdag i SuperCoppa, så höll Mister Conte tillsammans med Kapten Buffon i en 30 minuter lång presskonferens klockan 18.00 i presskonferenssalen i Stadio Olimpico di Roma.

Conte som alltså för första gången i sin karriär kommer att leda Juve i SuperCoppa Italiana (han var ju avstängd förra gången och det var Massimo Carrera som var på bänken när Juve slog Napoli i Kina) var på gott humör och svarade på en hel del frågor med ett stort leende:
”Jag skulle inte vilja påstå att det finns en favorit i mötet. Trots att vi vann 2-0 här senast i ligan så tror jag att vi förtjänade bättre resultat i både hemma- och bortamötet i Coppa Italia. Med det sagt så vill jag ändå lyfta på hatten för Lazio som fick med sig två oavgjorda resultat och en vinst emot oss förra säsongen. Må det bästa laget vinna.”

Conte och Buffon med sin Scudetto och SuperCoppa Italiana som de vill vinna

Contes mannar ställdes emot Lazio i Coppa Italia och trots att BiancoNeri hade ett totalt bollinnehav på 55 % och 30 skott på två matcher så lyckade Lazio kryssa 1-1 borta och vinna 2-1 hemma med sina motsvarande siffror på 45 % och 15 skott. Därför är det bara normalt att Mister nämner det, sedan var det ju inte riktigt Juves allra bästa lag som ställdes på plan eftersom att det var Coppa Italia. Med förstalaget i ligan blev det 2-0 borta till Juventus, men Conte ser på det som en jämn match utan en favorit då Lazio har bevisat att de kan stå emot Juve. Petkovic kommer att fortsätta ställa upp med sin 4-5-1 som har fungerat så bra mot Juve. Mister fortsatte:
”Det jag hoppas är att laget som lyfter trofén verkligen förtjänar det och att det inte anses vara en turlig vinst. Jag har en stor respect för hela Lazio och deras tränare, så det skulle inte vara rätt att välja en spelare att plocka bort från deras lag inför detta möte.”

Juve är idag kända för att ha en otroligt fin disciplin och att de tränar hårt är något som har ekat genom hela fotbollseuropa, men hur känner Conte för laget, är det redan ”hans” Juve och hur gick det att förbereda på så kort tid inför kvällens drabbning?
”Detta är mitt tredje år, så det skulle vara ett riktigt problem om det inte vore ”mitt” Juve. Vi kommer från en försäsongsmånad och jag tror blint på dessa grabbar för att jag aldrig kommer att glömma att jag som tränare i Juventus i mina första två år vann Scudetton. Att förbereda iför en SuperCoppa Italiana på tre dagar är inget som får mig att springa av glädje. Landslagsuppehållet var inte lägligt, men Petkovic är i samma situation so det kommer inte att vara någon giltig bortförklaring för något av lagen. Denna match spelas i en svår period för både oss och Lazio så jag tror att vi är på lika villkor. Vi utmanar om en titel, så jag skulle inte vilja att en Juvevinst ses som något normalt, medan en Laziotriumf ses som något fantastiskt. Det är två starka lag och båda kan vinna.”

Juve målar mot Lazio i 2-0 vinsten i senaste bortamötet

Conte fick därefter svara på vad som hände med träningsanläggningarna och Romas Trigoria:
”Vi hade planerat ett visst träningsupplägg, men tyvärr fick vi ändra på det eftersom att vi fann vissa opassande situationer. Någon skrev till och med att vi ändrade träningsanläggning för att det fanns ”spioner”, men det får mig bara att skratta, hahaha… vi ville ju helt enkelt att spelarna skulle få de bästa möjliga förhållandena. Jag skulle vilja tacka Roma för att de lät oss träna här. Jag vill även passa på och ge dem ett bud; när skall möta Torino, så kommer vi att låta dem vistas på Vinovo för att återbetala deras gästvänlighet.”

Alla är eniga (inklusive oss i JuventusSverige) om att det rätta anfallsparet till säsongens första match är Vucinic-Tevez, men hur ser det ut för Llorente Antonio?
”Media försöker skapa en situation kring Llorente som jag tycker är skrattretande. Han kom tre veckor sedan. Vi känner till Llorente mycket väl och vi var lyckliga nog att kunna ta hem honom på en fri transfer. Han har inte varit i Italien länge och ansluter till oss efter en säsong där han inte varit särskilt involverad. Det är detsamma som att vara skadad i ett år och det är oundvikligt att man stöter på några svårigheter. Han jobbar otroligt mycket och han försöker att ta till sig vår mentalitet och anpassa sig efter vår spelstil. Det är det viktigaste enligt mig. Det måste finnas respekt och man får varken låta förolämpningar hagla över någon eller göra pressen hög för att därefter skapa huvudrubriker. Media skapar kontroverser av ingenting.”

Klockan 18.45 så fick Juventusspelarna ha sin sista träning på Stadio Olimpico och de första 15 minuterna var öppna så att media kunde vara närvarande och ta foto/video.

Juventus sista träning inför Finalen på Stadio Olimpico di Roma

Grazie Mister Antonio Conte, och lycka till!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham