Conte svarar på viktiga frågor i en intervju med Tuttosport!

”De förbereder fällor för oss överallt. Fansen, vi måste hålla ihop. Redo för SuperCoppa. Agnelli har aldrig frågat mig att försöka vinna Guinness Cup. Vucinic leader, vilket par med Tevez! Llorente kommer att göra bra ifrån sig. Ogbonna är bra.”

Juventus Mister och fantastiska tränare  Antonio Conte intervjuades av Turinbaserade tidningen Tuttosport och han fick bland annat svara på frågor om International Champions Cup, nyförvärven och preparationerna:
– Antonio Conte, sett till resultaten är det tur att vänskapsmatcherna är slut eller är det snarare så att det kanske hade behövts fler testmatcher för att få ihop laget?
”Hahaha… jo, förvisso så vann vi inte en enda match. Men den positiva aspekten, om vi ser på det utifrån en annan synvinkel, är att vi spelade oavgjort fyra matcher och bara förlorade en enda. Mot Inter, lagets engagemang, deras vilja och insats gjorde att jag såg många fina saker från mina spelare.”

Guinness ICC 2013 - En turnering att glömma?

– Så, förlusten mot Inter, även om den avgjordes på straffar, gör inte speciellt ont?
“Nej, för vi förlorade på straffar i en jämn och balanserad match. Vi är mycket lugna. Sedan, så har det under tidigare somrar, ofta hänt att vi förlorat mot både Inter och Milan, såväl i Tim Cup som i Trofeo Berlusconi. Men de viktiga matcherna är ju de i Campionato och eventuellt de i Coppa Italia. Vi siktar på att vinna säsongens objektiv, inte vänskapsmatcherna.”

– Landslagspelarna, svarade de bra?
“Ja, det tycker jag, jag ansåg att de hade behov av att spela i alla fall minst 70, minuter eller även i 90 minuter. Det handlade om deras första hela match. Och de svarade bra på detta. Kan påstå att, om man ska se till SuperCoppa, så har vi tagit ett steg framåt. Trots det så finns det mycket kvar att jobba på, att växa ytterligare.”

Gli Azzurri som alltid starkt representerat av Juventus

– Vi såg många passningsfel, många inviduella misstag. Är det en fråga om en tung preparation och tunga ben?
“Egentligen var det oundvikligt att värmen och den höga luftfuktigheten i Miami kombinerat med det stora arbetet under den första delen av preparationerna gjorde att det begicks många fel och brister. Under denna period så får man acceptera detta, även några negativa resultat. Klart att man vill vinna alla matcher, men det är fundamentalt att programmera in arbetet på ett visst sätt. Om i framtiden presidenten vill att jag ska vinna Guinness International Champions Cup, så kommer jag att programmera arbetet på ett annat sätt. Men just nu föredrar jag att göra oss redo för Supercoppa, Campionato, Champions League och Coppa Italia.”

– Tevez spelade lite längre bak jämfört med Vucinic, han gick ofta tillbaka. Gjorde han det för att du ville det?
“Nej, inte riktigt så. Han närmade sig Vucinic, och de fann genast ett samarbete.  Jag tyckte verkligen om dem som par. Mirkos uppförande på plan gillade jag verkligen, en ledarattityd. Från honom har jag bara fått positiva bekräftelser. Carlos blir bättre och bättre. Sen är det ju klart, han, Ogbonna och Llorente har behov att lära känna vårt spelsätt, våra rörelser, saker som verifierar sig match efter match. Även Ogbonna gillade jag, liksom Llorente, som så fort han smält allt det tunga arbetet kommer att börja göra bra ifrån sig han med.”

Juventus nya anfallspar?

– Det ser ju ut, efter den hårda “smällen” med Galaxy, att du återfunnit lite av det goda humöret för då hotade du ju med att använda käppen om inte laget själv hittade sitt rätta jag igen.”
“Saken är denna, och det är det som jag sagt till alla spelarna, att i år blir det väldigt, väldigt svårt. Och det säger jag även till mig själv. För även jag är en del av det hela, har aldrig vunnit tre Scudetti i rad. Med Lippis Juventus så hände inte detta. Fyra finaler i rad i Europa, jovisst, men aldrig tre Scudetti i rad. I själva verket, en gång efter två Scudetti så hamnade vi till och med att spela i Intertoto. Vi måste behålla vår koncentration, och vara bestämda. Sedan så måste vi vara medvetna att utifrån så försöker man passera skräddarsydda meddelande; man kommer att säga att vi redan har vunnit, att det hela blir en formalitet, att vi är starkast. Det skapar verkliga problem om du faller i den fällan, att tro att du är duktig och att undervärdera kommande hinder.”

Contes primära objektiv denna säsong - en tredje Scudetto

– Så, du säger att detta Campionato spelas även utanför plan, genom press och annan media?
“Ja, det kommer att bli ett supersvårt campionato på grund av många anledningar. Det kommer att finnas enorma svårigheter och olika typer av svårigheter. Jag vill att detta ska stå klart för alla; mig själv först och främst, klubben, mina spelare, fansen och alla andra. Om vi hamnar i fällan och lyssnar på de som pratar på bara för att de inte har något att förlora på det, för de som ger gratisråd så kommer vi bara att stöta på besvikelser som svider. Av denna anledning så ber jag även fansen att stå oss nära. Att förstå viktigheten med våra objektiv: jag hör att alla pratar om Champions League, men jag vill även understryka det att vinna den tredje titeln i rad är något historiskt, något som är väldigt viktigt.”

Conte i argumentation med domare Guida, kanske tuffaste ögonblicket förra säsongen?

– Angående det, har du pratat med Mazzarri?
“Eh… detta är en privat sak, vill inte uttala mig offentligt om det.”

Grande Conte har talat och ännu en gång gjort klart hur pass ödmjuk han är och att han tänker göra allt för att gjuta in denna ödmjukhet i truppen. Vi kan bara hålla med… vi har en otroligt viktig säsong framför oss och vinnaren är den som skriver historien. Fortsätt att skriva historia grande Mister.

Fino Alla Fine!!!
/Lorenzo, Riham