Conte och staben på scenen i Summer Village!

Igår var det dags för Conte och övriga från Juventus tränarstab att komma upp på scenen i Juventus Summer Village och besvara frågor ställda av Chiabotto, DJ Nana och andra Juventini. Nedan följer några frågor och svar:

– Antonio, det som slagit oss mest när det gäller dina personliga händelser var ditt bröllop och vi följde dig i detta speciella moment. Många frågade sig om du fick någon speciell present från laget eller staben?
Conte: “Mah, jag fick många gåvor, både staben och spelarna har varit så goda, och sen är det tanken bakom som räknas och det är det som jag främst vill tacka dem för förutom gåvorna.”

– Vi går in på mer specifika detaljer angående lägret, under tiden, hur går det? Allt väl?
Conte: “Jo, det var helt klart ett utmärkt läger, mycket intensiv, för vi har upplevt 10 dagar med hårt arbete, alltid dubbla träningar, vi är nöjda för vi har uppnått våra objektiv. Vi håller tummarna för vi hade inte några större hinder gällende skador och det är vi också mycket nöjda för.”

– Den extraordinära regionen som hyst er, tekniskt sett, även platsen i sig, är det en ideal situation?
Conte: “Ja, absolut, och sen är det en plats som vi väl känner till för jag kom hit även som spelare. Vi är mycket nöjda för vi trivdes mer än bra.”

– Man frågar om det finns speciella vanor eller uppträdanden från spelarna. Om det är så, vilka är de mest konstiga?
Carrera: ”Nej, ingen har konstiga uppträdanden. De tränar som verkliga proffs. Var och en har ju sina egna fysiska problem. Men alla vet vad man ska göra innan man träder in på plan.”

– Mister Filippi, målvaktstränaren, de som sett dig träna säger att det var ett rent spektakel. Så mister, ni som är en uppfinnare i din roll, vi såg dig alltid i färd med väldigt särskilda saker…
Filippi: ”Om ni bara visste hur mycket det kostar mig…”

– Förutom sköldar och bollkanoner, har du i tanke även andra djävulskaper för att träna våra målvakter?
Filippi: ”Just nu är det bra som det är.”

– Antonio, hur kallt var vattnet egentligen i badkaret under festen?
Conte: ”Det var “agghiacciante”… hahaha” (ordet agghiacciante blev berömt under den presskonferens Conte höll för hans dom i calcioscommesse och med det beskrev sättet på hur man arbetade, dvs. hårresande eller liknande men som egentligen betyder iskallt)

– En sak som man lade märke till många gånger var att under spelet så reste ni er för att prata med mister Conte, vad sade ni egentligen till honom?
Alessio: ”Inget särskilt, mer för att hålla honom sällskap någon gång… hahaha. Sett att han alltid ropade på spelarna även när det var lugnt så ville jag lugna ner honom lite.”

– Men istället var det någon (Carrera) som ersatte de spelare som ibland var frånvarande, ville ni förstå hur situationen var på plan? Vilken effekt hade det på er, Massimo?
Carrera: ”En härlig effekt, men jag fick en skada värre som tränare än som spelare. Så framöver låter jag någon annan göra det i mitt ställe… hahaha!”

– Vi såg att planen var i ett otroligt bra tillstånd, ett snabbt svar på detta, temperatur, förutsättningarna för träningarna, allt väl?
Ferrari: ”Det såg verkligen bra ut, förutsättningarna var idealiska för att jobba som bäst, så planen var utmärkt och gymnastiksalen fantastisk!”

Chatillon Conte
Coratti: ”Vi är verkligen nöjda med alla strukturerna och hur grabbarna följde oss.”
Tous: ”Måste säga att även gymnastiksalen var extraordinär, så vi jobbade med styrketräningarna på allra bästa sätt och detta är mycket viktigt.”

– Väderleken var i stort sett stabil, förutom då det regn som fullkomligt dränkte planen, stora svårigheter?
Sassi: ”Inga svårigheter alls, det var ju en morgon som det rann floder men som ändå hjälpte oss att jobba bättre. Att jobba uppe i bergen hjälper spelarna för nere i Turin är det en värme som man dör av. Så detta hjälper lite att komma över ansträngningarna.”

– Mister Sandreani, de unga spelarna följer dig, ni tar väl hand om dem. Är detta en idealisk plats för att få dem att växa?
Sandreani: ”Ja, de måste vara nöjda med att kunna vara här tillsammans med de stora mästarna och måste framförallt lära sig att behålla deras ödmjukhet.”

Fino Alla Fine!!!
/Lorenzo