Conte: ”Jag hade aldrig sålt Giaccherini”

Antonio Conte fick tidigare idag tala till Sky Sport Italia under en kort intervju, några timmar innan kvällens premiärmatch i Serie A mot Sampdoria. Han talade bland annat om Giaccherini och om den aktuella spelarmarknaden:

Om de nya spelarna:
“Tevez och Llorente har integrerat sig väldigt bra i gruppen. Glöm inte bort att Tevez kommer från ett mästerskap som han spelade i medan Llorente, kommer från ett mästerskap där han var stilla större delen av året. Man måste utrusta sig med tålamod, vi vet att vi har gjort ett bra nyförvärv i Llorente, dessutom kom han ju gratis. Så jag är säker på att de två, tillsammans med Ogbonna, kommer att ge oss en hjälpande hand.

Om Higuain och Napoli:
“Jag var en profet när jag redan tidigare påstod att jag hade föredragit att Cavani stannade kvar i Napoli för med Higuain så blir Napoli farligare. Faktum är att de värvade Higuain, en spelare som även Juve var efter, men skillnaden är att Napoli kunde spendera 35 miljoner euro…”

Om Fiorentina och Milan:
“Sen finns där även Fiorentina som med sina nya förstärkningar säkert har lämnat sin status som ett mittenlag och jag tror de kan vara med att slåss om stora objektiv, som Scudetton. Sen ser jag även Milan som förra året investerade 24 miljoner euro för att ta hem Balotelli och Inter som enligt mig har en bra organisation.”

Om Pogba:
“Pogba idag är inte den Pogba som vi såg för ett år sedan. Idag är han en stor spelare, en säkerhet, inte mer ett löfte som han var när han anlände till oss. Det är en bra grabb, alltid tillgänglig och som alltid har denna vilja att förbättra sig, denna vilja att bli en av de allra bästa. Och jag kan lugnt påstå att han har allt som behövs för att bli det.”

Om Giaccherini:
“Giaccherinis avfärd är bara ett av många bevis på vilka svårigheter den italienska fotbollen genomlider just nu. Ett stort lag som Juventus, för att förstärka sig, spenderade 20 miljoner euro och blev tvungna att sälja en sådan värdefull spelare som Giaccherini för 7 miljoner, det bara för att kunna få tillbaka en del av det man spenderat. Ärligt talat, jag hade aldrig gjort mig av med den typen av spelare.”

Om framtida objektiv:
“Om jag hade velat skriva under redan för att vinna Lo Scudetto igen? För två år sedan, just när jag tog över, så frågade man mig om jag velat skriva på för att nå en plats i Champions och då svarade jag att jag inte skriver på för minimala objektiv. Men idag hade jag gjort det, för mästerskapet är ett stort mål, ett historiskt mål, och att vinna för det tredje året i rad hade verkligen varit något extraordinärt!”

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!

0_tifosi
/Lorenzo