Conte i dagens presskonferens: ”Utan Matri är Juve svagare och Milan starkare”

Conte svarade på frågor och talade under den sedvanliga presskonferensen inför Serie A omgången idag. Matchen mot Lazio är egentligen i fokus, men det var svårt att undvika frågor om Matris övergång till Milan och Mister sade följande:
”Egentligen så var denna försäljning inte planerad, precis som Giaccherinis försäljning. Försäljningarna är mycket smärtsamma. Vi har tvingats förlora en italiensk landslagsman och en spelare som under två år har gjort fler mål än alla andra och som dessutom var en av de mest lojala männen i omklädningsrummet. Med det som utgångspunkt så har vi försvagats samtidigt som vi har förstärkt Milan. Just därför så säger jag tänk om när jag hör att alla säger att vi har ökat gapet mellan oss och våra motståndare som jagar oss. Detta bör vara en klar signal om att den ekonomiska situationen i den italienska fotbollen även råder för Juve. Bortsett från vissa undantag som Napoli så behöver klubbar sälja om de vill köpa och vi behöver återfå de 20 M € som vi investerat i Tevez, Llorente och Ogbonna”

Conte är alltså på inget sätt nöjd med hur situationen är och att förstärka en motståndare och en utmanare i Scudettostriden svider nog extra mycket. Men samtidigt så är situationen som den är och Juventus får väl anses ha gjort det ganska bra hittills ändå. Fokus övergick såklart till det mer relevanta i sammanhanget och därmed matchen som spelas imorgon kväll:
”Lazio är redo att slåss om de högsta positionerna, de har alltid gjort det svårt för oss och det kommer de att göra igen imorgon. Vi kommer tveklöst att stöta på vissa svårigheter men vi vill även skapa våra egna hinder till våra motståndare.”

Angående senaste matchen sade Conte följande:
”Imorgon kommer det att vara en helt annorlunda match. En trofé delades u i Rom och vi var glada över att ha vunnit den, men slutresultatet i finalen reflekterar inte på något sätt skillnaden lagen emellan”

4-0 var ju ett tungt resultat, men detta är alltså en ny match. Contes Juve har dock ofta satts som ett exempel på senare tid. Både formationen och spelsättet anses vara exemplariskt och man ser hur fler och fler lag försöker att efterhärma Juve, på frågan om varför det är så svarar Conte:
”Det hände mig även i Bari när jag vann Serie B med en 4-2-4-formation. Många använde sig av samma formation under det följande året. Men hur som helst så är det inte formationen som gör skillnaden utan det är principerna. Utifrån det perspektivet tror jag att Juventus står som ett gott exempel för alla andra.”

Men är Juventus fortfarande favoriten?
”Det är bara rättvist att anses vara favoriten när du har Scudettoskölden på bröstet, men det är bara på plan som man kan bevisa att man är bäst. Det kommer att vara en tuff säsong med många fallgropar och vi måste kämpa oss igenom hela året precis som vi alltid har gjort!”

Grazie Grande Conte!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham