Conte hyllar Tevez och Pogba på SKY efter Sampmatchen!

Det var en märkbart mycket nöjd Conte som i går kväll efter matchen talade framför mikrofonerna. Han var inte bara nöjd för resultatet (seger är ju det enda som räknas för Juves Mister) men också för hur man spelade, såväl individuellt som grupp. Efter Juves fina prestation mot Sampdoria borta på Marassi hade Conte den sedvanliga eftermatchintervjun med SKY Sport Italia och bland de individuella insatserna så lade man mest uppmärksamhet på Tevez och Pogba. Om dessa två så uttryckte sig Conte såhär:

Tevez:
”Ju mer tiden går, desto mer integrerar sig Carlos, Llorente och Ogbonna i gruppen. Detta är viktigt, för de gör allt för att försöka komma in i en helt annan spelstil än den som de var vana vid. Carlos är en mästare både med avseende på kvalitet och karaktär. Han deltar i spelet, återvänder för att hjälpa försvaret och det gör han som om han hade en djävul i kroppen. Det är berömvärt, jag har hört och läst mycket om denna spelare men istället har jag upptäckt en mästare. Inte bara genom det jag ser på plan, men även för hans personlighet. Han gör sig verkligen disponibel, inte bara när det gäller mig, men för hela laget. Jag är inte intresserad om man gör mål; om anfallaren inte deltar i den offensiva fasen så är det för mig en anfallare som inte tillfredställer min smak. Tevez bidrar mycket, liksom Vucinic och som Matri, Quagliarella och Giovinco tidigare gjorde, och som Llorente säkert kommer att göra. Även Fernando växer, liksom Angelo. De integrerar sig bra i en grupp som de senaste två åren gjort så bra ifrån sig.”

Pogba:
”Vi har jobbat med honom i ett år. Han har gjort otroliga framsteg, idag är det en helt annorlunda spelare jämfört med förra året, han har inte bara växt fysiskt men även i personlighet. Han har kvalitet, vill bli den starkaste mittfältaren i världen, detta gör mig nöjd då man har sådana ambitioner. Vi fortsätter att jobba på hans tillväxt som bara kan bli ännu bättre. Han besitter otroliga färdigheter, kan spela i alla de tre rollerna på mittfältet, jag har testat han med på ytterkanten. Det är prototypen av den moderne spelaren. Han måste fortsätta med att hålla fötterna på marken, det är dock en mycket ödmjuk kille som gärna lyssnar på mina och sina kamraters råd.”

Tala är silver och tiga är guld står Conte för och han vill helst att snacket sköts på plan. Men när spelare förtjänar att hyllas är Conte inte den siste i ledet. Mister har bjudit på väl valda ord som alltid annars.

Fino Alla Fine!!!
/Lorenzo