Conte attackerar: ”Inter kollapsade efter sin triplete, medan vi fortsätter att vinna”

På sin födelsedag så gav Antonio Conte en intervju till de närvarande journalisterna på lägret i USA:

Konkurrensen ökar
”Marknaden fortsätter att ändra balansen? Ja, det gör det, som jag tidigare sagt. Lagen utvecklas och konkurrensen om titeln ökar. Det finns alltid de tre historiska som Juventus, Milan och Inter, som har en tradition att följa och som alltid försöker och känner det obligatoriskt att vinna. Sen finns där Napoli, Fiorentina och de två Romlagen.”

De äldre måste vara exemplariska: Imponerad av de nyanlända
”Buffon talade ju om risken för att man är för belåten? Det är rädslan som vi måste ha vid vår sida varje år, att hålla oss vakna. Det handlar om ett meddelande som måste komma från min sida, från klubben, från den hårda kärnan i laget, från de som varit med mig i många år, som Buffon. Vi är inte i symbios om någon börjar prata om att vi är mätta och som sätter sig på sina vingar. Det var ett nöje att få höra att kaptenen pratade så. Han och de andra som skrivit historia i Juve måste ge ett gott exempel och dra med sig de nyanlända; det är därför jag är så hård mot just dem! De nyanlända har verkligen imponerat på mig. Jag hade hört talas en del om Tevez, även vissa mindre positiva saker. Men de som påstod detta kände tydligen inte till denna pojke särskilt bra. Han är disponibel, exceptionell och jobbar mycket hårt. Det är ett nöje att se honom träna, liksom Llorente, som är en exemplarisk atlet samt Ogbonna.”

Gianluigi Buffon

Inter med sin trippel har inte konstruerat något alls
”Krisen som klubben upplevde för någon tid sen är förbi? I verkligen har det aldrig varit en kris. Helt enkelt är det ett måste för varje klubb att mötas och konfronteras i slutet på varje år och att man lyssnar. Med presidenten, med Marotta, med Paratici har det alltid funnits en glasklar rapport. Faktum är att när vi steg ut ur den där berömda träffen så har vi alltid sagt att Juve var redo för att fortsätta växa. Men kom ihåg, växa är annorlunda än att vinna. Man kan vinna utan att växa, som Inter efter sin triplete, men sådana saker intresserar inte oss. För vad hände efter det att man vunnit triplete…? Jag föredrar att konstruera och växa på ekonomiska och resultatmässiga nivåer, en sak som tillåter dig att öppna upp plånböckerna mer i framtiden. Just nu har vi inte disponibilitet; för detta så opererar vi på ett väldigt noggrant och dagsaktuellt sätt. Än så länge har vi spenderat mindre än de lag som jag citerade innan, vi har värvat tre spelare för 22 miljoner euro.”

Tevez, Ogbonna och Llorente

Inga hierarkier, den som förtjänar det spelar
“Detta är det bästa Juve som jag hitintills har haft tillgängligt? Ja, det var oundvikligt att när man gör vissa justeringar så förbättrar man situationen. Vi siktade på att höja den nivån på den interna konkurrensen, och det gjorde vi. Juventus måste återvända till att tänka stort, så spelarna måste veta att bara de som förtjänar det får spela. Om någon tar det på fel sätt? Nej, men det är för att det inte finns några hierarkier. De ändras för varje dag. Att det finns antipatier eller sympatier; för mig är de lag som tillåter mig att vinna sympatiska.”

3-5-2 Med bättre klädsel. 4-3-3? Jag saknar en ytter
“Några taktiska nyheter på gång? Jag har gjort många träningar inför stängda portar för att jag ville hjälpa de nya spelarna med att komma in i laget, en för en. Om det finns 3000 personer på läktarna blir det svårare. När det gäller taktik; för mig så är det viktigt att våra spelprinciper är väl rotade, bollhållning, hög intensitet, manövrar och balans. Den aktuella 3-5-2 verkar just nu vara den bästa ”kostymen”. Det första året så använde vi även 4-3-3, men just nu saknar jag en högerytter, så…
Någon påstår att det vore viktigt att ingripa för att fylla upp detta gap? Det är onödigt att jag säger det till er, jag har redan uttryckt mina tankar som sig bör. Om det finns möjligheter, så kommer vi att ingripa, om inte, så är vi skyldiga att fortsätta med denna typ av situation.”

Andra värv? Fråga klubben
”Andra värv? Låt se, denna diskussion borde ni ta med klubbens ledning. För tillfället är det en prioritet att göra vissa operationer på försäljningarna.”

Överflöd i mittfältet? Ett falskt problem
”På mittfältet kommer någon landslagsspelare stå utanför? De vilar sig inför VM 2014, de kommer att tacka mig för det…
För mig är det ett falskt problem, ju fler mästare du har, desto bättre är det. På så sätt favoriserar du konkurrensen, det blir viktigt att göra om det man klarade av innan.”

Guardiola har förblivit kvar i hans tid i Brescia
”Har avståndet med de stora lagen i Europa ökat? Den frågan finner vi snart svar på, men jag vet att vi har gjort ett bra jobb; under dessa tre år har vi lyckats med att sätta ekonomin i ordning. Och jag bryr mig inte ett dugg om de dumheter som vissa påstår, att vi har spenderat en massa pengar! Sen jag tog över Juve så har skillnaden mellan intäkter och utgifter minskat. Med början med mitt första år i Juve när vi vann Lo Scudetto och vi satte in få nya spelare, bland dessa Pirlo gratis. Och i just det mästerskapet fanns Milan med Ibrahimovic, där fanns Napoli med sina tre ”tenorer”. Under min förvaltning så har vi aldrig slösat mycket pengar! Andra säger att Juve är solida, att de kan investera… Även Guardiola säger det, men man förstår att han förblivit kvar i hans tid med Brescia. I verkligheten, för oss så gäller principen för det första året, ”anno Zero”, att skillnaden mellan utgifter och intäkter måste bli 0. I alla fall tills nu. Den som inte har förstått det kan städa framför sin egen dörr. Om jag med detta hänvisar mig till någon? Jag säger bara att någon blåser för mycket i sin egen trumpet, men det bara för att sätta fram händerna för att täcka sina egna framtida misslyckanden.” (Conte menar på Mazzarri. Gällande Guardiola så var ju Juventus ett lag med stora tillgångar när Guardiola spelade i Brescia, inte idag.)

Guardiola i Brescia

Lazio vill vinna SuperCoppa Italiana? Får se vem som är bäst
”Serie A kalendern och det runt finalen i SuperCoppa får en kanske att tro att Juves verkliga rival är de som styr? Jag förstår inte! Annat än de italienska mästarnas stadium eller en neutral plan, vi spelar på deras hemmaplan! Okej strunt samma, de säger att de vill vinna, vi får se vem som är bäst.” (Reglerna säger klart och tydligt att det alltid är hemmaplan för den som vunnit ligan om inte matchen har bestämts skall spelas på neutral mark. Den regeln har alltid gällt, men i år är det historiskt då den som vunnit Cupen istället för första gången någonsin får spela på hemmaplan istället.)

Juventus Stadium

Teknisk manager? Vill vara en integrerad del av klubben
”Om jag hade tyckt om att vara en teknisk manager? Helt enkelt har jag en underbar rapport med Andrea och med klubben. Man har illustrerat allt det man kan göra, på gott och ont. Jag föredrar att alltid kunna ta del av de beslut som man måste ta.”

Mitt kontrakt är bra som det är
”Om jag vill ha ett nytt kontrakt? Jag tror att kontraktet är bra som det är. Som jag alltid har sagt, jag känner mig som hemma i och med Juve. Om jag fortsätter att känna stimulans så fortsätter jag, men om det saknas…”

Conte med Elkann, Agnelli och Marotta

källa: Tuttosport

Fino Alla Fine!
/Lorenzo